preload loader

OP

Instruktør
: Pete Docter og Bob Peterson
Skuespillere:
Danske Stemmer: Robert Hansen, Kasper Kesje, Henning Palner, m.fl.
Originale Stemmer: Edward Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai, Bob Peterson, m.fl.
Distributør: Walt Disney Studios Motion Pictures
Biografpremiere: 2. oktober 2009
Pixar-studierne har skabt 10 film - som alle er blevet kæmpesucceser, og det er en rekord, der næppe vil blive slået nogensinde. Men det er jo til at forstå, for alle deres film er fyldt med originalitet, humor, drama og overraskelser. Og det gælder også deres nyeste mesterværk - som har en gnaven gammel mand og en energisk spejderdreng i hovedrollerne - og så en mærkelig fugl og et hus, der kan flyve.

Vore to helte er meget forskellige og den gnavne gamle Hr. Frederiksen er faktisk slet ikke interesseret i at lære spejderdrengen Robert at kende. Men deres første møde er starten på et usædvanligt venskab.

Hr. Frederiksens fred forstyrres også af myndighederne, som vil flytte ham til et plejehjem og rive hans hus ned. Men som gammel ballonsælger har han udtænkt en flugtplan, der involverer en masse heliumballoner. Sammen med Robert rejser Frederiksen således med det flyvende hus ud på den opdagelsesrejse, han drømte om som ung, og han finder det glemte plateau i Sydamerika - men også en masse problemer og farer, som de to eventyrere skal klare.

Turen byder på masser af strabadser og Frederiksen og Robert får prøvet, hvad det vil sige at samarbejde. Men heldigvis er junglen også fyldt med behagelige overraskelser - som f.eks. en mere end sjælden og meget særpræget fugl.

Men Frederiksen og Robert er ikke de eneste mennesker i junglen. Det opdager de, da de møder en hund med helt særlige evner - den kan nemlig snakke. Det er den mystiske Charles Muntz, der står bag hundesprog-oversætteren, og han har mange hunde - som adlyder og derfor jager alle ubudne gæster. Og det er vore to helte.

Op er en oplevelse af de helt store og hvad enten man finder en biograf der viser den i 3D-format, eller må nøjes med den flade udgave i 2D, er det en film man ikke må gå glip af under nogen omstændigheder.

Der er selvfølgelig også forfilm til Op - det er der altid til Pixar-film, og de er som regel ligeså sjove som hovedfilmen - dennegang handler det om skyer i filmen Partly Cloudy.
Up

Billeder fra Up:

Klik på et billede

For at se et billede i fuld størrelse skal du blot klikke på det. Klik på billedet igen og du får denne oversigt frem igen.

Bemærk at alle indlæg skal godkendes af Troldspejlets webmaster, før de bliver synlige. Det sker på hverdage mellem 9 og 17.

Webmasteren forbeholder sig ret til ikke at godkende indlæg, der indeholder racisme, meget grimt sprog, reklame, personlige oplysninger (f.eks. email-adresse, telefonnummer, o.s.v.) og generel manglende respekt for de andre indlæg. Troldspejlet er dog ikke ansvarlig for indhold eller evt. links i de indlæg der bliver lagt ud af brugerne.


SE OGSÅ HVOR OP HAR HENTET INSPIRATION:

OP-REFERENCER

9. feb. 2010

Pixars Op er nu ude på dvd. Filmen er naturligvis fantastisk - og den har mange referencer til andre film. Vi har set på alle de ting i Op, der kommer andetsteds fra.

 

SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2009

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.