preload loader

PRINSESSEN OG FRØEN

Originaltitel: The Princess and the Frog
Instruktion: Ron Clements og John Musker
Skuespillere: Nellie Ettison, Mads Hjulmand, Michael Carøe, Szhirley Nova, m.fl.
Distribution: Walt Disney
Biografpremiere: 11. februar 2010
DVD udgivelse: 15. juni 2010

Hjemmeside:
http://www.disney.dk/prinsessen-og-froen/
Eventyret om Prinsessen og Frøen, som brødrene Grimm nedskrev i 1800-tallet, er en klassiker, der er genfortalt i mange versioner - nogle mærkeligere end andre. Den nye Disney-udgave er en helt ny fortolkning, som foregår i New Orleans i starten af forrige århundrede. Men selvom fortolkningen er ny, er filmen selv gammeldags - på den gode måde.

Der er lagt i gryden til en klassisk, rørende historie om en pige, hendes far, deres fattige kår - og den store drøm om at åbne en restaurant.
Desværre dør Tianas far i 1. Verdenskrig, men drømmen lever videre og Tiana har tænkt sig at gøre alt for at få den opfyldt. Men der kommer selvfølgelig en del i vejen forinden, for New Orleans har besøg af en prins, som kommer under indflydelse af en farlig voodoopræst. Han bliver - ligesom i eventyret - omdannet til en frø og skal nu finde en prinsesse, der kan kysse forbandelsen væk. Uheldet vil, at Tiana også bliver til en frø, og sammen drager de to mennesker i frøskikkelse ud på et eventyr i sumpene for at finde en løsning på deres usædvanlige problem. På turen møder de en hel mængde af sumpens sære skabninger, men det er svært at få omgivelserne til at tro på historien, selvom sumpen er fyldt med magi og trolddom.

Ligesom i nyere Disney-klassikere som Aladdin og Den Lille Havfrue spiller musikken en vigtig rolle - og det er ikke sært, for Prinssesen og Frøen er instrueret af de samme to tegnere, Ron Clements og John Musker.

Alt i alt er Prinssesen og Frøen er en fantastisk oplevelse, der samtidig beviser, at den klassiske 2D-animation slet ikke er død - på trods af computeranimationens triumfer.
Princessen og frøen - dvd

Billeder fra Princessen og Frøen:

Klik på et billede

For at se et billede i fuld størrelse skal du blot klikke på det. Klik på billedet igen og du får denne oversigt frem igen.


Bemærk at alle indlæg skal godkendes af Troldspejlets webmaster, før de bliver synlige. Det sker på hverdage mellem 9 og 17.

Webmasteren forbeholder sig ret til ikke at godkende indlæg, der indeholder racisme, meget grimt sprog, reklame, personlige oplysninger (f.eks. email-adresse, telefonnummer, o.s.v.) og generel manglende respekt for de andre indlæg. Troldspejlet er dog ikke ansvarlig for indhold eller evt. links i de indlæg der bliver lagt ud af brugerne.

SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2010

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.