preload loader

X-MEN FIRST CLASS

Instruktør
: Matthew Vaughn
Skuespillere: January Jones, James McAvoy, Michael Fassbender, Kevin Bacon, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Jason Flemyng, Jennifer Lawrence, Zoë Kravitz, m.fl.
Distribution: 20th Century Fox
Biografpremiere: 1. Juni 2011
Mens superheltene er fraværende på det danske seriemarked, myldrer de stadig frem i biograferne. I 2006 startede Marvel Comics et nyt blad, der byggede videre på X-men universet - eller rettere, forsøgte at gå tilbage og se, hvordan det hele startede. Serien hed X Men First Class, og den kørte i et par år og blev en af stor succes blandt fans. Nu danner serien basis for en helt ny omgang X-Film.

I 1962 trues verdensfreden af Cuba-krisen, som bragte USA og Sovjetunionen på kollisionskurs. Men i X-Men First Class afsløres det, at mærkelige kræfter opererede bag kulisserne og hjalp med at undgå den atomkrig, der ville have udslettet menneskeheden.

Den unge professor Xavier bliver kaldt ind til CIA for at hjælpe med spørgsmålet om mutanter, men det han har med sig, er svært at tro på. En enkelte CIA-mand tror dog på magien - han er chef for Division X og han inviterer professoren og hans unge mutanter indenfor.

Den unge Magneto - alias Erik Lensherr - får vi også at se - i starten som et lidt problematisk medlem af gruppen. Den ydre fjende er selskabet Hellfire Club, som også tæller mutanter - og som naturligvis lægger planer om at overtage verdensherredømmet. Hellfire Club ledes af Sebastian Shaw, der naturligvis prøver at rekruttere de gode mutanter til sine onde planer.

X-Men First Class er instrueret af Matthew Vaughn, som også lavede den originale Stardust og den provokerende Kick Ass. Og han har sørget for at lave en X-Men-film, der underholder fra start til slut, samtidig med at den giver spændende og overraskende indsigt i X-Men gruppens fantastiske fortid og grobunden for det senere så udtalte fjendskab mellem Professor X og Magneto. Med fabelagtige effekter og flot musik er der med andre ord tale om en superhelte-film i topklasse for alle Marvel-fans.

SE OGSÅ:

X-MEN ORIGINS: WOLVERINE

4. maj 2009

X-Men Origins: Wolverine er ikke bare en fortsættelse af de hidtige film, men et solidt dyk ned i X-Men-mytologien. Her er det Wolverines forhistorie vi får.

 

X-Men First Class

Billeder fra X-Men First Class:

Klik på et billede

For at se et billede i fuld størrelse skal du blot klikke på det. Klik på billedet igen og du får denne oversigt frem igen.
SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2011

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.