preload loader

THE AMAZING SPIDER-MAN

Instruktør:
Marc Webb  
Skuespillere: Emma Stone, Andrew Garfield, Martin Sheen, Rhys Ifans 
Genre: Action, Eventyr 
Distributør: Disney 
Biografpremiere: 3. juli 2012 
DVD/BluRay: 6. november 2012

I stedet for som planlagt at lave en fjerde Spider-Man-film, valgte folkene på Columbia Pictures at genstarte sagaen med en ny Spider-Man og en ny instruktør.

Nu spiller den 28-årige Andrew Garfield teenageren Peter Parker, mens musikvideoinstruktøren Marc Webb har overtaget tømmerne efter den erfarne Sam Raimi. Men selvom det altså er en gentagelse af historien fra 2002-filmen, fungerer det faktisk godt, og nye Spider-Man-seere kan altså begynde her.

De fleste kender nok Spider-Mans oprindelse, men det er den historie vi får - og det begynder på universitetet, hvor den unge Peter Parker gør sig bemærket. Et usædvanligt edderkoppebid udløser Peter Parkers nye kræfter, men i første omgang bruger han dem ikke som superhelt, men til at få gjort et regnskab på skolen op.

Snart er han dog den Spider-Man, vi kender, komplet med det særlige kostume - og nu på jagt efter dem, der myrdede hans onkel. Det nye i Spider-Man-filmen er valget af en ny skurk, The Lizard - han har været i Spider-Man-universet siden 1963, men vi har ikke set ham på det store lærred endnu.

The Amazing Spider-Man er en på alle måder trofast og spændende filmudgave af Stan Lee og Steve Ditkos klassiske tegneserie, og Andrew Garfield er en lidt mindre klynkende Peter Parker, end vi er vant til. Kampene i den nye Spider-Man film er helt i top -  de minder meget om de allerbedste tegninger i de klassiske Marvel-bladene, så man springer gladeligt videre til extramaterialet på dvd'en, hvor stuntmændene får lov at vise, hvordan de gjorde kampene mellem Spider-Man og Lizard så intense.


Billeder fra The Amazing Spider-Man:

Klik på et billede

For at se et billede i fuld størrelse skal du blot klikke på det. Klik på billedet igen og du får denne oversigt frem igen.
SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2012

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.