preload loader
greenchilli
 

Arizona - Grøn chili

13. maj 2010 kl. 20:00 på DR1

Den her chili er lækker, nem at lave og en fornøjelse at spise. Vi englændere er hjernevasket til at tro, at chili altid er chili con carne, men den her er helt anderledes, og jeg er vild med den. Retten er mere frisk og frejdig end den gængse chili. Spis den med hjemmelavede fladbrød eller brug tortillaer eller endda chapatier eller naan-brød.

Opskriften er beregnet til 4

  • olivenolie
  • 800 g hakket svinekød af bedste kvalitet
  • 1 tsk tørret salvie
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 2 løg, grofthakkede
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 grønne peberfrugter, udkernede og grofthakkede
  • 6 små grønne chilier, grofthakkede
  • 4 store modne tomater i grove stykker
  • 1 romainesalathoved
  • 1 lille bundt mynte
  • 4 forårsløg
  • 1 pakke hvedetortillaer
  • efter smag: 1 limefrugt
  • cremefraiche eller yoghurt naturel til serveringen

Varm lidt olie op i en stor stegepande ved høj varme. Tilsæt svinekød, tørret salvie og et godt nip salt og peber. Findel kødet med en træske og rør i det i et par minutter. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og chilier og steg ved høj varme i 15 minutter, indtil al væde fra kødet er fordampet, og det hele begynder at blive gyldent.

Når det ser godt ud, røres de hakkede tomater i med et halvt glas vand. Husk, at det skal være ret tørt (på den lækre måde), ikke vådt og snasket, så tilsæt ikke for meget vand.

Skru ned for varmen og lad det simre i 10 minutter, mens salaten skylles, slynges og hakkes groft. Pluk bladene af mynten og hak dem groft. Trim forårsløgene og skær dem i tynde skiver.

Når chilien er serveringsklar, varmes tortillaerne i ovnen ved 180° i et par minutter eller på en varm, tør pande i 30 sekunder. Smag på den kompakte chili. Den skal sikkert have endnu et nip salt og peber. Hvis den skal have lidt frisk kant, kan man røre saften af en lime i. Rør halvdelen af mynten i.

Læg en varm tortilla i hver skål med skøn grøn chili ovenpå. Top med hakket salat og en klat yoghurt. Drys resten af mynten og forårsløg ovenpå og server straks med kolde øller til.

 

Send eller anbefal link

 

Næste udsendelse

Få mere inspiration på Jamie Olivers egen hjemmeside. Bemærk at hjemmesiden er på engelsk.

 

Opskrifter fra Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 
SeDRlive
 
SeTVoversigt
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Jamie Oliver > Opskrifter > 2010-Amerika

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.