preload loader
Jamie_ved_vand

Ugens opskrift

Her på siden kan du se listen over 'ugens opskrift' fra Jamie Oliver. Bemærk at DR desværre ikke har rettigheder til at lægge alle Jamie Olivers opskrifter ud på hjemesiden.

Opskrifter fra Jamie Oliver

Ovnstegte sardiner, sprødstegt halloumi, salat, figner og chokolademousse

20. jun. 2011 18:00

Server sardinerne i bradepanden sammen med de varme pitabrød, salat, figner og panden med sprødstegt halloumi. Drys hakket persille over halloumien og servér med citronbåde og afkølet rosévin.

 

Gravide Jools' yndlingspasta med sprød salat og små mandeltærter

30. maj 2011 18:00

Stil alle ingredienser og alt grej frem. Forvarm ovnen til 190 grader. Sæt en elkedel vand over. Sæt en stor sauterpande på fuldt blus. Gør foodprocessoren klar til brug.

 

Asparges med fisk

2. maj 2011 18:00

Rids fileterne og krydr dem med salt og peber. Læg dem på panden med skindsiden nedad sammen med miniblæksprutterne. Læg herefter kammuslingerne på. Tilsæt aspargesene og ryst panden lidt. Steg et par minutter, vend så det hele og steg på den anden side.

 

Rabarbersoufflé med dessertcreme

18. apr. 2011 18:00

Bag souffleerne i 18-20 minutter eller indtil de er blevet smukt gyldne. Prik hul i hver soufflé med en ske og hæld dessertcreme ned i, drys evt. lidt flormelis over og servér med det samme.

 

Gulerods- og avocadosalat med appelsin- og citrondressing

11. apr. 2011 18:00

Gulerødder i salat skal serveres med stil! Her tilberedes de marokkansk inspireret sammen med avocado, knasende sprødt brød og den lækreste citrusdressing.

 

Wrap med grillet lammekebab

4. apr. 2011 18:00

Steg kødspyddene, indtil de er gyldne på alle sider. Varm fladbrødene 30 sekunder på panden eller under grillen. Fordel salat, kød og løg oven på de fire brød. Kom yoghurt ovenpå. Rul så brødene sammen og servér.

 

Marengs med pærer, creme, ristede hasselnødder og chokoladesauce

28. mar. 2011 18:00

Bag en marengs. Pisk fløde, vaniljekorn og flormelis til en blød creme. Knus hasselnødderne. Læg marengsen på et fad og fordel creme, chokoladesauce og pærer i lag ovenpå. Slut af med knuste hasselnødder og revet appelsinskal.

 

Fuglevildt med polenta

21. mar. 2011 18:00

Denne italienske ret kan laves med en hvilken som helst kombination af fuglevildt, man foretrækker.

 

Pappardelle med braiserede porrer og sprød pangrattato

21. mar. 2011 18:00

Vend porrerne i lidt smør og tilsæt krydderier. Lav en "snyde-pappardelle" af færdiglavede lasagneplader. Karljohansvampe giver pangrattatoen en ekstra god smag.

 

Brombær- og æbletærte

7. mar. 2011 18:00

Det her er simpelthen verdens bedste æbletærte. Man kan bare ikke gå galt i byen med gode æbler, friske brombær og syltede ingefær.

 

Italiensk brød- og kålsuppe

28. feb. 2011 18:00

Denne suppe med brød og kål, vintergrøntsagernes konge, bygges op som en lasagne og bliver rigtig lækker og fyldig.

 

Vildtragout med pappardelle

21. feb. 2011 18:00

Denne gryderet kan laves med forskellig slags vildt, og hvis det hele hakkes fint og koges næsten ud, bliver det en fantastisk pastasauce. Server med revet parmesan og appelsinskal.

 

Varmrøget laks med chilisalsa

14. feb. 2011 18:00

Byg "ovnen" som beskrevet. Gnid laksefileterne med salt og olivenolie og ryg dem i ovnen. Bland salsa og anret fileterne med salsa, limebåde og koriander.

 

Svamperisotto

7. feb. 2011 18:00

Når risottoen er cremet og våd i konsistensen, som den skal være, garnéres den med de grillede svampe, lidt friskrevet parmesan og et stænk ekstra jomfruolivenolie og serveres.

 

Græskarmuffins

31. jan. 2011 18:00

Mine græskarmuffins minder lidt om gulerodskage, og mine unger elsker dem. Og så er de supernemme at lave, siger Jamie Oliver.

 

Pizzadej og lynhurtig tomatsauce

24. jan. 2011 18:00

Denne pålidelige hverdags-pizzadej, som også kan bruges til brød, bliver bedst, hvis man bruger italiensk tipo 00-mel. Og den geniale grundsauce til pizza kan også bruges til pasta, kød eller fisk. Den er hurtig, frisk, duftende og sød.

 

Zucchini alla carbonara

17. jan. 2011 18:00

Carbonara er en klassisk pastasauce med fløde, bacon og parmesanost. Courgetterne tilsættes retten sammen med bacon.

 

Chutney af chili og peberfrugt

10. jan. 2011 18:00

En lækker chutney, hvor chiliens fyrighed bliver dæmpet af peberfrugternes sødme. Den passer særlig godt til smeltet ost på ristet brød eller Welsh Rarebit. Den er også et glimrende tilbehør til koldt kød.

 

Ovnret med tomat og pølse

3. jan. 2011 18:00

Der er meget godt at sige om den her ret: den laves i ét fad, man bruger robuste krydderurter, der går godt i spand med tomaterne, og de halvt bagte, halvt kogte friske tomater bliver meget lækrere, end dåsetomater nogensinde kan blive.

 

Granatæbleshots

30. nov. 2010 19:31

Fyld glassene med granatæblekerner, hæld den frosne tequila på og nip til det eller bund glasset - alt efter stil. Man skal ikke synke, før man har knaset granatæblekernerne, for de giver en eksplosion af duft og smag i munden.

 

Nem ostefondue

30. nov. 2010 19:30

Stil en stor, varmebestandig skål i vandbad. Vend skalotteløg i olie sammen med krydderier. Hæld løgene samt cider og ost i skålen og varm langsomt op. Tilsæt creme fraiche og lidt vand.

 

Heftig chokolademousse

29. nov. 2010 19:30

Drys kakao på moussen inden serveringen og server moussen med kirebær, der er lunet i amaretto og knust sesamkrokant.

 

Festlig strudel

29. nov. 2010 19:30

Smuldr resterne af plumkagen og ingefærsmåkagerne og riv frugt i. Bland med sukker og drys blandingen på filodej. Læg chokolade ovenpå og fold filodejlen ind over. Bag i ovn til den er gylden og sprød.

 

Ovnstegte grønsager megamix

25. nov. 2010 19:30

Opskriften har et gennemgående princip: Det handler om at finde grøntsager, der fungere sammen i smagskombinationer. Man kan godt forberede grønsagerne i forvejen.

 

Bruschetta med grønsagsrester

25. nov. 2010 19:30

Så længe man har noget rå hvidløg, man kan gnide på sit 'pane bruscato' og lidt god olivenolie, kan man lave bruschetta. Alt, hvad man kommer på derefter - rester af kød, skaldyr eller bare ansjoser - smager pragtfuldt.

 

Poppy og Daisys pandekager

24. nov. 2010 19:30

Lækre, luftige amerikanske pandekager. Her er de med pære, men de kan varieres med forskellige slags frugt; jordbær, æbler, brombær, blåbær og banan smager alt sammen skønt!

 

Salat med bagt græskar og carpaccio

24. nov. 2010 19:30

Carpaccio serveres traditionelt rå, men her er den svitset for at give den farve og gøre den lidt flosset i kanten. Der er masser af rosmarin i, fordi det går så godt i spand med oksekød.

 

Kalkun med chili

24. nov. 2010 19:30

Resterne af kalkunen blandet med en masse grøntsager, chili og krydderurter. Server med basmatiris eller tortillaer og en god klat cremefraiche og guacamole.

 

Verdens bedste kalkun

22. nov. 2010 19:30

Kalkunen forbederes med kryddersmør og fars. Steg fuglen ca 35-40 minutter pr. kilo og lad den hvile mindst en halv time før servering

 

Grillet havtaske med pralbønneragout

15. nov. 2010 19:30

Pralbønnerne kan spises som herligt varmt tilbehør til stegt fisk eller hvid kød. Prikken over i'et er gremolata, som er en fantastisk smagsforstærker.

 

Salat med grillet fersken og bresaola

8. nov. 2010 19:30

I denne opskrift serveres de grillede ferskner med bresaola, som er meget tyndt skåret, saltet, tørret okseinderlår. Det salte velsmagende kød passer utrolig godt til fersknerne.

 

Grillet lakseside med agurkeyoghurt

25. okt. 2010 19:30

Skindsiden af laksen drysses med reven citronskal og fennikeltoppe, salt og peber og gnides med olivenolie. Steg fisken på begge sider og server med agurkeyoughurt.

 

Røgede rødbeder med grillet bøf og hytteostdressing

18. okt. 2010 19:30

Rødbederne ryges på grillen eller i den varme aske fra et bål. Rødbederne marineres med olie, eddike, persille og estragon. Lav en dressing af hytteost og server til gilllbøffer.

 

Engelsk hot-pot med sommergrønsager og røgeskinke

11. okt. 2010 19:30

Denne old-school engelske ret er billig, nem at lave og meget velsmagende. Brug 5 minutter på at gøre det hele klar, så passer retten ellers sig selv.

 

Risengrød med hurtigt jordbærsyltetøj

4. okt. 2010 19:30

Risengrød er rigtig hyggemad, som kan serveres med al slags frugt. Om sommeren er det allerlækrest koldt med jordbærsyltetøj til. Grillede ferskner eller blommer er også et herligt tilbehør.

 

Engelsk løgsuppe

27. sep. 2010 19:30

Opskriften på løgsuppe med salvie bliver rigtig spændende, hvis man bruger blandede løgsorter og flere forskellige typer salvie.

 

Labre bælgfrugter på ristet brød

20. sep. 2010 19:30

Min udgave af klassikeren ærtemos skal laves med rå ærter og søde, friske hestebønner, så bliver det levende, sommerlig mad.

 

Spansk omelet med persillesalat

13. sep. 2010 19:30

Omeletten er faktisk en krydsning mellem en spansk tortilla og en italiensk frittata. Kartoflerne og chorizoen gør den spansk, men den er også lidt italiensk, fordi den bliver bagt færdig i ovnen, så den hæver op ligesom en soufflé.

 

Ovnbagte citroner fra Amalfi

5. aug. 2010 20:00

Citronerne i denne ret skal ikke spises, de skal bare give smag til mozzarellaen. retten anresses med basilikum, ansjoser og cherrytomater og krydres godt med peber og eventuelt chili.

 

Ovnbagt pasta med tomater og mozzarella

29. jul. 2010 20:00

En skole i Altamura i Apulien serverer denne ret, som den italienske stat kræver det, nemlig med økologisk pasta, ekstra-jomfruolivenolie og frisklavet mozzarella! Når retten tilberedes sådan, er den virkelig lækker.

 

Vignole

22. jul. 2010 20:00

Vignole, eller vignarola, er en hyldest til foråret. Artiskokker, hestebønner, porrer, spinat og friske ærter sammen med en skøn prosciutto udgør en ret for sig selv eller sammen med pasta.

 

Pølser med grønne linser og tomatsauce

15. jul. 2010 20:00

Gode, stegte pølser med en dynge castelluccio-linser og en krydret tomatsauce er en genial kombination. Tomatsaucen tilsættes kanel og stærk chili.

 

Fisk indbagt i salt

8. jul. 2010 20:00

Fisken skal pakkes helt ind i salt inden bagningen. Alle fisk kan bruges. Hele fisk skal renses først. Saltbagning gør fisken sprød på ydersiden og bevarer fiskens saft og smag.

 

Grillet fisk med rosmarin- og appesinsalt og meriansauce

1. jul. 2010 20:00

Brug en blanding af hele fisk - torsk, havaborre, slethvar eller pighvar, eller fileter af f.eks. mulle eller havrude til at grille. Pensl fisken med meriansauce eller drys med rosmarin- og appelsinsalt.

 

Wyoming - Æblepie med bær

3. jun. 2010 20:00

Pien laves med mørdej og et fyld af gode, faste æbler, revet appelsin, masser af sukker og en god portion blåbær. Server pien med vaniljeis eller flødeskum.

 

Georgia - Langtidsstegt svinebov med slaw

20. maj 2010 20:00

At langtidsstege et helt svin er det store nummer i sydstaterne. En opdateret udgave af retten er at krydre svinekødet med chili og mynte og servere det med coleslaw, hvor sukkeret erstattes med æbleskiver.

 

Arizona - Grøn chili

13. maj 2010 20:00

Grøn chili er mere frisk og frejdig end den gængse chili. Svinekød, løg, chili, tomater og krydderurter er nogle af grundelementerne i retten. Server den i en lun tortilla med kolde øller til.

 

LA - Labre morgenmadstortillas

6. maj 2010 20:00

Tortillas er morgenmad, der sætter fut i én, især hvis man bruger friske chilier og chilisauce. Server dem med røræg, tomat, avocado og revet ost.

 

Louisiana - Sydstats-pølsegryde

29. apr. 2010 20:00

Vi englændere elsker vores kartoffelmos med pølser. Den her ret kan minde lidt om det, men serveres med ris og krydret Louisiana-sauce. Så den er godt krydret og fuld af peberfrugter, der næsten leder tankerne hen på en italiensk peperonata.

 

New York - Glaseret baconsalat

22. apr. 2010 20:00

Den her salat er inspireret af to dejlige piger, Tamara og Zora, som er faste værter for en anti-restaurant-spiseklub i Queens.

 

Om Jamie Oliver

Jamie voksede op omgivet af god mad. Hans forældre ejede en pub i Essex. Fra Jamie var 8 år startede han med at hjælpe kokkene på pubben.

 

Næste udsendelse

Få mere inspiration på Jamie Olivers egen hjemmeside. Bemærk at hjemmesiden er på engelsk.

 

Opskrifter fra Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 
SeDRlive
 
SeTVoversigt
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Jamie Oliver

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.