Sitet opdateres ikke længere.

preload loader
Verner Vincent

Familien Vincents ansatte i 2006 en bogholder til at holde styr på familiefirmaets regnskaber og tal. Men i stedet for at holde styr på firmaets økonomi, førte bogholderen 2,5 millioner kroner ud af regnskabet og over på sin egen private konto.

 

Skrevet af: 

 

Bedrageri førte til konkurs

15. nov. 2011 12.05 Kontant

Der blev både gravet grøfter, renset kloakker og passet køer i familien Vincents firma på gården Østervang i nærheden af Roskilde. Kombinationen af landbrug og maskinstation havde så travlt, at man i 2006 ansatte en bogholder til at tøjle tal og regnskaber.

- Jeg er bedst til landbrugs- og entreprenørarbejde, så bogholderen skulle tage sig af hastigt voksende indtægter og udgifter, siger Verner Vincents.

Men Verner Vincents er i dag gået fra at være selvstændig og direktør til at være ansat driftsleder på Østervang, mens en god kollega har købt familiefirmaet. Bogholderen blev nemlig et dyrt bekendtskab.

Frem til 2009 førte bogholderen 2,5 millioner kroner ud af firmaet og over på sin egen private konto. I stedet for at betale virksomhedens kreditorer, var det indimellem hende selv, der modtog pengene.

I 2009 væltede korthuset. Økonomien var kørt i sænk, og familiefirmaet blev erklæret konkurs. 

Politianmeldt
Da advokater havde ryddet op i konkursboet, blev bogholderen i 2010 politianmeldt for bedrageri og underslæb.

- Hun har taget røven på os alle sammen, siger Verner Vincents. Han er dybt frustreret over, at politiet efter 14 måneder endnu ikke har afhørt den tidligere ansatte. Så længe hun ikke er dømt, forhindrer det en mulighed for gældssanering.

- Beviserne er soleklare, for man kan jo tydeligt se, at hun har overført til sin egen konto, siger landmanden.

Det er Midt- og Vestsjællands Politi, der modtog politianmeldelsen. I en mail til Kontant beklager politiinspektør Klaus Munk Nielsen den lange sagsbehandlingstid. Han skriver blandt andet: "der er desværre undervejs i efterforskningen opstået konkrete problemstillinger, som har forsinket de nødvendige efterforskningsskridt". 

Solgt på tvangsauktion
Hele ejendommen blev i starten af november solgt på tvangsauktion. Ifølge Verner Vincents er det endnu usikkert, om familien kan få en boligkontrakt med den nye ejer.

- Det er her, vi har vores liv og arbejde, og det er her, børnene er vokset op. Så jeg håber, vi kan blive boende.

 

Søg i Kontants arkiv

Søge formular

 Har du en klage eller en god historie, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Send os en mail eller et brev.

 

Forbrugerpanel:

Kontants forbrugerpanel

30. okt. 2012 16:29Kontant

Vi har stadig brug for flere medlemmer i vores forbrugerpanel. Vil du være med?

 

Klager og svar:

Svar på kritik af Samsung-program

4. feb. 2013 12:23Klager & svar

BFE/Samsung benytter desværre det gammelkendte kneb at skyde på budbringeren, når budskabet gør ondt. Samsung har fået alle muligheder for at komme til orde i denne sag og fremlægge synspunkter, statistikker, whatever, for at overbevise Kontant om, at der ikke var en sag. Hvad gør man? Undlader at svare på alle vores konkrete spørgsmål. Holder os hen. Sender et helt overordnet svar, hvor man i al korthed nægter at anerkende, at der er et problem.

 

Nyhedsbrev fra Kontant

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Kontant og modtag nyeste forbrugerafsløringer samt gode råd direkte på din mail.

Nyhedsbrev

 

Kontant Twitter!

Twitter 4

Husk du kan følge Kontant på Twitter!

 

 
kontant

Magasinet Penge giver indblik og dykker kritisk ned i et aktuelt emne.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Kontant

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.