preload loader
X Factor 2012

Den danske sangskriver Ida Gard er begejstret for, at hendes navnesøster valgte at synge et af hendes numre i X Factor. Nu hitter det på iTunes.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR

 

Skrevet af: 

 

Ida fortolker Ida: Det er syret – på en positiv måde

21. feb. 2012 08.10

Til andet liveshow sang Ida nummeret 'Nothing's Wrong Song', som fik en del kritik af dommerne. Men det var der ingen grund til, synes hendes navnesøster, Ida Gard, som har skrevet nummeret.

- Jeg forstod virkelig ikke, at hun ikke skulle have noget ros, siger den danske singer-songwriter og fortsætter:

- Jeg synes, det var stor kunst. Det er selvfølgelig også fordi, jeg selv har skrevet sangen, men jeg blev virkelig berørt af det.

Syret på en positiv måde  
Til daglig går Ida Gard på konservatoriets sangskriverlinje og har flere gange markeret sig indenfor den danske musikscene, som da hun fx vandt P3s KarriereKanon i 2008.

- Jeg så det med hele min familie og champagne og lagkage. Jeg synes, det var så fantastisk, og at hun var virkelig god, fortæller Ida Gard om X Factor-Ida i fredagens program og fortsætter:

- Jeg synes virkelig, hun fortolkede min historie og lagde nogle ting i historien, som jeg ikke selv havde set. Jeg synes nærmest, der var noget syret over det. Ment på en meget positiv måde. Der lå rigtigt mange historier i det. Det synes jeg var virkelig fedt.

Foreslog sangen på Facebook
X Factor-Ida spurgte på Facebook, om der var nogle forslag, til hvad hun skulle synge af danske numre. Ida Gard greb derfor chancen og foreslog et af sine egne numre.

- Det er vildt stort, at hun tør tage en helt ukendt sang, bare fordi hun synes den er god. Det sikre valg havde klart været at tage et nummer, der var et hit i forvejen. Det synes jeg siger noget om, at Ida er cool, fortæller Ida Gard smigret.

Win-win med Ida
De to Ida'er har en tydelig gensidig begejstring for hinanden som musikere.

- Det er helt tydeligt, at hun har øvet sig og er godt på vej. Hun vil sandsynligvis også komme rigtig langt uden X Factor, fortæller Ida Gard, som beskriver sangvalget af 'Nothing's Wrong Song' som en win-win, hvilket X Factor-Ida uden tvivl er enig i.

- Tusind tak, fordi du er sådan en fantastisk sangskriver! det er et fantastisk nummer - og er så glad for at jeg måtte synge det. Du er for sej! Er ked af, at jeg ikke nåede at hilse på dig, skrev unge Ida, på Ida Gards Facebook i weekenden.

'Nothing's Wrong Song' strøg efter i fredags op på en 16. plads på iTunes bestseller liste og på YouTube gik nummeret fra 900 til 16.000 views. Ida Gard er derfor ikke i tvivl om den positive effekt fra X Factor.

- Hvis jeg kan få folk til at høre min sang i en anden sammenhæng, så vil de genkende den fra X factor, og det tror jeg helt sikkert er et kæmpe plus, fortæller hun.

Kan ikke følge med
'Nothin's Wrong Song' er et nummer, der ifølge Ida Gard, passer rigtig godt til X Factor.

- Jeg vandt KarriereKanonen for nogle år siden, og 'Nothings's Wrong Song' nummer handler om det der med, at det hele går rigtig godt på ydersiden, og jeg står selv med en følelse af ikke rigtigt at kunne følge med. Derfor synes jeg, det er lidt sjovt at nummeret bliver sunget i en talentkonkurrence som X Factor, fortæller hun og fortsætter:

- Man kan umuligt nå at vokse i samme tempo som X Factor.

Hør Ida Gards originale version af 'Nothing's Wrong Song' på YouTube og følg med i finalisternes dance-tema på fredag 24. februar kl. 20. på DR1, DR HD og her på dr.dk/xfactor.

Send eller anbefal link

 

VIDEO Masser af X Factor blandt de nye deltagere

23. aug. 2014 18:00

Hundredvis af håbefulde nye stjernefrø var lørdag mødt op til precasting til den kommende sæson af X Factor. Se dem her.

 

Kæmpe fremmøde til X Factor: 48-årig canadier har stået i kø siden klokken 2 i nat

23. aug. 2014 12:46

Masser af deltagere er kommet til X Factor-casting i Koncerthuset ved DR Byen. 48-årige Mark fra Canada mødte op som den allerførste.

 

Tre smutveje: Sådan går du videre i X Factor

23. aug. 2014 08:00

Hundredvis af sangere er i dag til casting i Koncerthuset til næste sæson af tv-showet. DRs X Factor boss giver gode råd til, hvordan man kommer videre i konkurrencen.

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > X Factor > Artikler > 2012

X Factor is a trademark of FremantleMedia Ltd & Simco Ltd. Licensed by FremantleMedia Enterprises. www.fremantlemedia.com

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.