preload loader
X Factor 2012

Rasmus Seebach optrådte sammen med Lionel Richie i fredagens X Factor liveshow.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1

 

Skrevet af: 

 

Legendarisk soul-sanger tager X Factor med storm

09. mar. 2012 21.00

Efter en dag hvor nyheden om Jean Michels dramatiske exit fra X Factor har fyldt i medierne, leverede de resterende fire finalister et forrygende liveshow i fornemt selskab med Rasmus Seebach og legendariske soulsanger Lionel Richie.

I aftenens liveshow skulle de fire solister fortolke Rasmus Seebach-sange, og deltagerne havde selv valgt deres favoritnummer og fået hjælp af Seebach selv til at synge hans sange lige fra hjertet.

Seebach-sange på stribe
Morten Benjamin
åbnede ballet med hittet 'En skygge af dig selv', og leverede i vanlig inderlig stil- og nu også i falset, som han havde haft en del problemer med i ugen op til showet. Men løbeture og dampbad har været Morten Benjamins kur mod en hæs stemme, og i fredagens X Factor var falsetten faldet på plads.

Aftenens anden finalist på scenen var 15-årige Line, der er kendt for at starte en dance-fest i X Factor, men i fredagens liveshow var det en anderledes og følsom Line, der indtog scenen og sang 'Den jeg er' så hårene rejste sig. Sangen, som Rasmus Seebach har skrevet til sin egen far Tommy Seebach, fik nyt liv i Lines fortolkede version, som hun dedikerede smukt til Rasmus Seebach.

Klassens rockdreng Sveinur stod overfor en stor udfordring med aftenens tema, og han har tidligere selv udtalt at Rasmus Seebach ikke lige er hans stil. Men den charmerende færing fik vist en mere følsom side af sig selv og havde naturligvis også sneget et par guitarer med på scenen til nummeret 'Glad Igen'. Med den opbakning samt læderskjorte og hullede jeans, blev det alligevel til 'fræk fredag', som Blachman døbte Sveinurs performance i sidste uges liveshow.

Den vestjyske sang-darling Ida prøvede kræfter med nummeret 'Nangiala' og smilede måske en anelse mere end sædvanligt - hun havde nemlig fået sin tandbøjle af i denne uge. Ida fik fortryllet seerne ind i Nangialas eventyrlige univers i et kalejdoskop af pastelfarver.

Soul-ikon indtog X Factor
Efter de fire finalisters sange indtog den legendariske sanger og musiker Lionel Richie scenen og sang sit monsterhit 'Say You, Say Me' i selskab med Rasmus Seebach. Det var et historisk øjeblik i X Factor, hvor ny og gammel musikkunst smeltede sammen og gik op i en højere enhed.

Med kun to uger til den store live-finale i Boxen i Herning hvor flere superstjerner vil gæste X Factor, var aftenens show en skøn forsmag på begivenhederne.

Genoplev showet minut for minut i livebloggen nedenfor.

Se genudsendelsen af X Factors fjerde liveshow lørdag kl. 16.10 på DR1.

Send eller anbefal link

SE SHOWET

DET SANG DE

1) Morten Benjamin, 'En skygge af dig selv'
2) Line, 'Den jeg er'
3) Sveinur, 'Glad igen'
4) Ida, 'Nangiala'

 
 

X Factor optager i København - meld dig som publikum

17. okt. 2014 17:08

Oplev Blachman, Lina og Remee helt tæt, når der er optagelser i Amager Bio i København 28. og 29. oktober. Se hvordan du melder dig til.

 

VIDEO Lina Rafn: - Hvad gør man med en stor stemme i 2015?

25. sep. 2014 10:20

Det er som om, at man producerer de store stemmer så meget, at man ikke længere kan høre, at de er store, siger Lina Rafn. Og det skal der, ifølge X Factor-dommeren, laves om på.

 

VIDEO X Factor auditions skudt i gang: Charmetrolde og højt musikalsk niveau

23. sep. 2014 19:26

I dag åbnede DRs Koncerthus dørene op for de første X Factor auditions. Og det tegner rigtig godt. Mød to deltager der både kan imponere med deres stemme og charme.

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > X Factor > Artikler > 2012

X Factor is a trademark of FremantleMedia Ltd & Simco Ltd. Licensed by FremantleMedia Enterprises. www.fremantlemedia.com

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.