preload loader
agurk

agurk

Foto: koosswans © Stock.xchange

 

Langtidsholdbare syltede agurker i skiver

  • 2 kg sylteagurker, asier eller alm. agurker.
  • 500 g sukker
  • 100 g groft salt
  • ½ l æbleeddike
  • dildskærme el. frisk dild
  • 4 cm frisk peberrod i tynde skiver
  • 2 chili i tynde skiver


Agurkerne skæres i 5 mm tykke skiver. Kom dem i et patentglas. lagvist med krydderier, salt og sukker. Asier skal skrælles før de flækkes, kernerne tages ud, og man skærer dem i tynde skiver.

Hæld eddiken over og stil glasset et køligt sted eller i køleskabet. Ryst glasset jævnligt til sukkeret er opløst, så er agurkerne klar til at spise. De holder sig friske meget længe, hvis man husker at tage af dem med en helt ren gaffel. 

 

Send eller anbefal link

 

Seneste opskrifter fra DR

dr.dk/mad

Chiliskolen

Læs om dyrkning af chili og chiliernes styrke

 

Mere Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > CamillaPlum > Mad_der_holder > Opskrifter > 2009 > uds_3

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.