preload loader
Saltede citroner

Foto: Egon Rix

 

Saltede citroner

13. september 2009 kl. 20:00 på DR2

Saltede citroner er en nordafrikansk opfindelse, der er taget imod med kyshånd af foodies i hele verden. Citronerne saltes hele, men det er i princippet kun skallen man bruger. Jeg synes nu, at kødet i vidt omfang også kan bruges.

Saltet trækker bitterstofferne ud af den hvide skal, så hele moletjavsen kan bruges.

De saltede citroner bruges som både smag og egentlig ingrediens i salater, marinader, mayonnaiser, saucer, og sammenkogte retter ala  de marrokanske 'Tagine', med f. eks lam, ged, frugt, safran, kardemomme, gurkemeje, kanel og grønsager.

De kan sikkert købes færdige et eller andet sted, men det er ret enkelt at lave dem selv.

Opskrifter på saltede citroner er mangfoldige som stjernerne på himlen, her kommer en meget fin og krydret version:

  • 6 økologiske citroner
  • 6 håndfulde salt
  • 2 dl olivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • 4 laurbærblade
  • 2 røde chili
  • 100 g sukker
  • saft af 4 citroner

Skær et dybt snit i citronerne, så de stadig hænger sammen i bunden. Prop så meget salt i citronerne, som der kan være, uden at de helt mister faconen.

Pres dem tæt ned i et stort syltetøjsglas. Læg krydderierne ned imellem citronerne. Hæld resten af saltet, sukkeret, olien og citronsaften over. Hvis det ikke dækker fyldes op med kogende vand. Citronerne skal være fuldstændigt dækket af lagen. Skru glasset til og vent 2 måneder.

Når det hvide i citronerne er blevet klart, og de er helt bløde er de klar til brug. Skyl dem før brug.
Man kan sagtens salte en blanding af citrusfrugter, og alle slags kan bruges.

 

Send eller anbefal link

 

Seneste opskrifter fra DR

dr.dk/mad

Chiliskolen

Læs om dyrkning af chili og chiliernes styrke

 

Mere Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > CamillaPlum > Mad_der_holder > Opskrifter > 2009 > uds_6

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.