preload loader

Alle opskrifterne fra Mad der holder

All- round pesto

2. aug. 2009 20:00

Grundurten skal være basilikum, koriander, kørvel, persille eller rucola, gerne en blanding.

 

Basilikum eddike

26. jul. 2009 20:00

Basilikumeddike skal krydres med krydderurter og trække i sole en uges tid.

 

Blommesyltetøj

6. sep. 2009 20:00

Blomme- og mirabellesyltetøj laves bedst i ovnen. Der er virkeligt meget vand i frugterne, og næsten ingen pektin, og det betyder, at vandet skal dampes væk for at syltetøjet kan hænge sammen.

 

Bæreddiker

26. jul. 2009 20:00

Bæreddiker er smukke at se på og meget aromatiske i salater, saucer, og friske salsaer.

 

Chorizo

27. sep. 2009 20:00

Pølserne skal drejes af til små pølser undervejs. Kan steges som de er, koges med i enhver sydeuropæisk ret med bønner, linser, grøntsager osv, eller hænges op til tørre et tørt og luftigt sted.

 

Citronkryddersalt

2. aug. 2009 20:00

Citronskallen til citronkryddersaltet skal ikke knuses helt, men ligge som gule pletter i saltet.

 

Citronkrydder-sukker

2. aug. 2009 20:00

Citronkryddersukker skal tørre i solen, når urterne er blandet i.

 

Confit de canard og røget andebryst

13. sep. 2009 20:01

Imens suppen til rilettes koger ind, laver man confit' en af andelår.

 
Marinerede-ansjoser-eller-hornfisk. Foto: Egon Rix ©

Eddikemarinerede hvide ansjoser

26. jul. 2009 20:00

Fisken kan spises med f.eks. tomater, rucola, grøn salat, grillede grønsager og masser af brød, eller bare helt alene med en kogt kartoffel.

 
 

Fintrevet agurkesalat med dild

26. jul. 2009 20:00

Fintrevet agurkesalat med dild smager dejligt til alt stegt kød og fisk, i sandwich, på smørrebrød, til ost.

 

Fisk escabeche

26. jul. 2009 20:00

Denne konserveringsmetode af fisk bruges meget i Sydamerika og fisken i denne gennemkrydrede salat kan holde i meget lang tid.

 

Forgyldte tomater

13. sep. 2009 20:00

Det allerlækreste man kan stille op med en overdrevent stor tomathøst er den gode gamle metode med at tørre dem i halve. Det kan foregår i ovnen ved ca. 100 grader, eller ude i solen hvis den skule vise sig, begge del bliver skønt.

 

Frugtlæder

20. sep. 2009 20:00

Frugtlæder består i al enkelhed af frugt - eller bærmos, som man tørrer til en helt fantastisk sej og lækker konsistens i sol eller ovn.

 

Grønsager i olivenolie

13. sep. 2009 20:02

Spis grønsagerne til forret, i en salat, med brød, med skinke og pølse, i sandwich, til tør ost, eller grillet som crostini på en skive italiensk brød.

 

Gul stærk tomatketchup

6. sep. 2009 20:00

De gule tomater skal koge stille og roligt, til tomaterne er kogt ud, og det hele meget mørt.

 

Harira (Marrokansk kikærte suppe)

6. sep. 2009 20:00

Spis den varme kikærtesuppe med en klat yoghurt, et generøst skvæt citronsaft over hver portion, og masser af krydderurterne.

 

Harissa

13. sep. 2009 20:00

Harissa er en tunesisk meget stærk chilisauce, som er klassisk tilbehør til bl.a. cous cous, og shawarma.

 

Henkogte blommer og figner

6. sep. 2009 20:00

Man kan henkoge alle modne blommer, helst hele med sten, for stenen give ren skøn mandelsmag med tiden.

 

Henkogte chili/chilisauce

6. sep. 2009 20:00

Når saucen er kogt kan chilierne bruges hele, eller man kan ryste glasset, så de splatter ud til en chilisauce.

 

Henkogte tomater/syltet tomatsauce

6. sep. 2009 20:00

Tomaterne kan varieres med et lille skvæt æbleeddike, frisk oregano, frisk estragon, et par saltede capers, hvis det usandsynlige skulle ske, at man blev træt af det i den helt enkle version.

 

Hindbærsyltetøj

12. jul. 2009 20:00

Hindbærsyltetøj ligger her i huset i skarp konkurrence med mirabelle og solbær om at være det bedste syltetøj.

 

Hjemmelavet yoghurt

19. jul. 2009 20:00

Hjemmelavet yoghurt med honning er fantastisk til morgenmad.

 

Jordbærsyltetøj

12. jul. 2009 20:00

Jordbærsyltetøj er til pandekager og vafler, kræmmerhuse med flødeskum, til is og til morgenmaden...

 

Kimchee

19. jul. 2009 10:46

Kimchee er simpelthen en fuldstændigt uundværlig del af basiskosten, spises til alle måltider som en slags relish, bruges som ingrediens i alle mulige retter, og konsumeres i enorme mængder.

 

Klassisk pesto

2. aug. 2009 20:00

Denne pesto bliver kompakt, intens og fantastisk. Den er skøn som sauce til al grillmad, til nye kartofler og ristet brød, til pasta og sandwich.

 

Koriander-basilikumsalt

2. aug. 2009 20:00

Koriander-basilikum salt skal osse tilføjes både mynte og hvidløg.

 

Labneh

19. jul. 2009 20:00

Labneh er simpelthen kugler af meget drænet yoghurt, så fast at den kan formes, som man triller i krydderurter.

 

Lavendelsukker

2. aug. 2009 20:00

Sukker konserverer ligesom salt og kan krydres på masser af måder, så det kan bruges i varme drikke, kager, desserter, is, osv.

 

Lomo

27. sep. 2009 19:30

Lomo er fantastisk til tapas, sandwich, forret med tilbehør.

 

Marokkansk kryddersalt

2. aug. 2009 20:00

Marokkansk kryddersalt og flere andre kombinationer med krydderurter.

 

Mirabelleketchup

6. sep. 2009 20:00

Er næsten samme sag som den gule tomatketchup, bare lavet af gule mirabeller. En fantastisk smart ting at bruge mirabeller til. for mirabellerne skal ikke udstenes, før de bruges.

 

Multi- citron eddike

26. jul. 2009 20:00

En hjemmelavet eddike smager skønt af det den er lavet af, men man kan naturligvis krydre den yderligere. Estragon er klassisk og dejligt, citronskal, andre citrusskaller, hyldeblomster, chili, dild og dildkroner, er skønne og anvendelige.

 

Mælkekefir

19. jul. 2009 20:00

Mælkekefir bliver mere boblende og syrlig , jo længere man lader den stå med kefirkulturen i.

 

Nordafrikansk kryddereddike

26. jul. 2009 20:00

Nordafrikansk kryddereddike består blandt andet af kronblade fra henholdsvis roser og valmuer.

 

Nøddenougatcreme

20. sep. 2009 20:00

Rist nødderne i ovnen ved 100 grader, til de dufter ristet Kom dem varme i foodprocessor sammen med chokoladen brækket i mindre stykker, kakao og honningen.

 

Oplagt mælk

19. jul. 2009 20:00

Oplagt mælk er drænet tykmælk serveret i toppe på en dyb tallerken, med fløde over. Spis det med bær eller frugt og lidt sukkerdrys.

 

Pancetta/Bacon

27. sep. 2009 19:30

Til tilberedning af pancetta laves krydderblanding og den gnides godt ind i kødet i alle ender, kanter, revner osv.

 

Rabarber kompot

12. jul. 2009 20:00

Denne kompot kan krydres med en flækket vaniljestang, revet frisk ingefær, en kanelstang, revet citronskal, lidt frisk rosmarin eller et lille stykke fintsnittet kvanstilk.

 

Rabarber syltetøj

12. jul. 2009 20:00

Man kan bruge den same opskrift til æbler, blommer, mirabeller og stikkelsbær.

 

Rabarberchutney med lakrids

12. jul. 2009 20:00

Chutney er meget anvendelig når man ikke kommer løg i, og når man så bager den i ovnen, bliver den smuk, med rabarber i hele stykker.

 

Rabarbersaft med nelliker

12. jul. 2009 20:00

En kraftig, sød saft til at fortynde.

 

Rilettes af svinekød og and

13. sep. 2009 20:03

Rilettes er en meget krydret og ret nem slags pate, som kan fås i enhver charcuteributik i Frankrig. Den er lavet af saltet kød, som simrer smør-mørt, røres med fedt til en cremet, krydret postej.

 

Romtopf

12. jul. 2009 20:00

En Romtopf er et samlesæt af sommerens og efterårets bær og frugter, konserveret rå i rom og sukker. Den modner i løbet af efteråret, og kan spises når alt i krukken er lækkert gennemtrukket med romlagen.

 

Rosen-jordbær syltetøj

12. jul. 2009 20:00

Jordbærsyltetøj kogt på denne måde bliver tykt og skønt helt uden geleringspulver, og den korte heftige kogning bevare smagen.

 

Rosensaft

12. jul. 2009 20:00

Rosenblade har præcis samme smag som duft og den er forunderlig holdbar. Man kan lave tørrede rosenblade, rosensaft og syltetøj af dem.

 

Rygeost

19. jul. 2009 20:00

Rygeost kan ryges præcis som fisk og kød, men kun i 3 minutter. Spis osten meget frisk med radiser og purløg.

 

Salcicce

27. sep. 2009 19:30

Pølserne kan koges og steges og giver fantastisk smag til alle solide retter med bønner, kartofler osv.

 

Saltede citroner

13. sep. 2009 20:00

Saltede citroner er en nordafrikansk opfindelse, der er taget imod med kyshånd af foodies i hele verden. Citronerne saltes hele, men det er i princippet kun skallen man bruger.

 

Saltede tallerkensmækkerfrø

13. sep. 2009 20:00

Saml tallerkensmækkerfrø mens de stadig sidder i klaser på planten, og sylt dem som en meget aromatisk - og meget billig - erstatning for capers.

 

Sommersalat

19. jul. 2009 20:00

Brug friskrøget rygeost til at lave lækker sommersalat af og garner med grønt.

 

Chiliskolen

Læs om dyrkning af chili og chiliernes styrke

 

Mere Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > CamillaPlum > Mad_der_holder > Opskrifter

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.