preload loader
Falafel

Foto: Egon Rix

 

Falafel

21. marts 2010 kl. 20:30 på DR2

40 falafler

  • 400 g tørre kikærter
  • stort bundt persille
  • et helt hvidløg
  • 75 g tahin
  • 1 tsk. bagepulver
  • et løg
  • 1 tsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. hel spidskommen
  • saft af ½ citron
  • 1 spsk. salt
  • Olie til stegning

Kikærterne skylles grundigt og sættes i blød natten over i meget rigeligt vand.
Næste dag hældes vandet fra og der tjekkes grundigt for småsten.

Kikærter, persille og løg køres gennem kødhakkeren, eller i foodprocessor  og blandes grundigt med resten af sagerne.

Form til små flade deller på ca. 25 g. Klem dem grundigt sammen i håndfladen. Steg i meget varm olivenolie ved ret høj varme til falaflerne er godt gennemstegt.
Spis med Tzatziki, salat og brød, eller som fyld i pita med salat og tahinsauce Det er en stor portion, men de rå falafler kan fryses.

 

Send eller anbefal link

Generelt om bønner

Uden at være den store historiker kan man vist roligt sige at bønnen i alle dens former er grundlaget for overlevelsen i det meste af verden. I tiden står bønner for 8% af proteinbehovet på verdensplan.

 

 

Seneste opskrifter fra DR

dr.dk/mad

Sendetider

Mere Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > CamillaPlum > Og den sorte gryde > Opskrifter > 2010 > uds_7

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.