preload loader

FORSKERE FRA UNIVERSITETER OG VIDENCENTRE FORTÆLLER PÅ DANSKERNES AKADEMI. Se de seneste herunder.

E-bogen 'Tænkepauser - Sandhed''

Nu er den her ... Sandheden og sandheden. Eller ... Kan der overhovedet siges noget sandt om noget, der findes i så mange former og udgaver? Læs eller hør den nye bog af professor Helge Kragh fra Aarhus Universitet.

 

Livshistorien, Dorthe Kirkegaard Thomsen

Alle mennesker har en livshistorie, en fortælling om vores eget liv. Livshistorien bygger på erindringen og har i høj grad noget at gøre med vores selvopfattelse og identitet.

 

Beton, Johannes Portielje Rauff Greisen

Beton er i dag verdens mest brugte byggemateriale. Materialets image har været på noget af en rutschetur; fra efterstræbt og avantgarde i begyndelsen af det 20. århundrede, til efterkrigstidens udskældte montagebyggeri.

 

Sydkorea / Martin Petersen

Sydkorea er på mange måder et kontrasternes land. Landet huser et ungt demokrati, men en kultur, der er flere tusinde år gammel.

 

Velfærdsstaten/Katrin Hjort

Det danske velfærdssystem smuldrer langsomt, uden at vi aktivt har besluttet, hvordan vi synes, velfærdsmodellen skal se ud i fremtiden.

 

De finansielle markeder/Søren Hvidkjær

Aktier, obligationer, valuta, derivater, futures. Mange mennesker synes, at de globale finansielle markeder er uoverskuelige at finde ud.

 

Biodiversitet, Jens-Christian Svenning

Naturen er under voldsomt pres fra mennesket og dets aktiviteter. Med en voksende befolkning og store klimaændringer på vej, er der kun udsigt til, at det bliver sværere at overleve for klodens dyr og planter.

 

Kogebøger, Caroline Nyvang

Kogebøger afslører ikke meget om, hvad der laves i køkkenet. Derimod fortæller de meget om ejernes håb og drømme.

 

Hvad satellitterne fortæller om Grønland og Antarktis

Hvordan påvirker klimaforandringerne Jordens isdækkede områder? Hør mere i denne forelæsning, der handler om resultaterne af arbejdet med satelitten Cryosat. Afdelingsleder for Geodynamik på DTU René Forsberg forelæser.

 

Grønland under den kolde krig

Lektorer fra Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet, Matthias Heymann og Kristian Hvidtfelt Nielsen, fortæller om projektet "Grønland under den kolde krig", som Matthias Heymann er forskningsleder for.

 

Bruger du smartphone og tablet?

Hvis du gerne vil se Danskernes Akademi på smartphone eller tablet, så tryk på linket.

 

Links til videoer fra universiteterne

Her finder du en række links til steder på nettet, hvor du kan se videoer fra universiteterne. Videoerne er en blanding af forskning og oplysninger om studierne og studieliv. Vi har også lagt links ind til det gratis online-universitet Coursera.

 

Søg i Danskernes Akademi

Podcast Akademiet

Hent vores forelæsninger og P1-programmer som Podcast.

 

Se hvad vi sender

Danskernes Akademi finder du også på P1 og DR K. Kig i sendeplanen og se hvad vi sender.

 

Sendeplanen for april 2014

Mandag til onsdag + lørdag på P1 DAB 14. apr. 2014 22:03 på P1

Der er umiddelbart ikke planlagt flere tv-udsendelser fra Danskernes Akademi. Vi sender fortsat på P1. I denne uge handler det om Livshistorien. Ugens gæst er Dorthe Kirkegaard Thomsen fra Aarhus Universitet.

 

SENESTE PROGRAMMER I ALLE KATEGORIER

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > Danskernes akademi

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.