preload loader

Den 29. maj 2012 blev otte forskere i Danmark præmieret for deres evner til at formidle deres forskning. 24 forskere var med i opløbet. Danskernes Akademi har lavet en række korte programmer med nogle af forskerne. Vi kalder dem 'Ph.d. på 3 minutter'. Se dem her.


Ph.d.-cup 2013

Hvert år afleverer cirka 2000 studerende ph.d.-afhandlinger på de danske universiteter. Danskernes Akademi viser nogle af dem! Kig med, bliv overrasket, bliv inspireret og find måske en rollemodel. Læs mere om ph.d.-cup 2013

 

Ph.d. på 3 minutter - om forskningspolitik

Birgitte Gorm Hansen fra Copenhagen Business School har i sin ph.d. kigget nærmere på dansk forskningspolitik med samspillet mellem universitet, industri og samfund.

 

Ph.d. på 3 minutter - om fisk og hormonforstyrrelse

Kontakt med hormonforstyrrende stoffer kan ødelægge mænd sæd og forandre kønnet på fisk. Faktisk kan fisk måske være med til at spore hormonforstyrrende stoffer, mener Jane Ebsen Morthorst på baggrund af sin ph.d.

 

Ph.d. på 3 minutter - om arbejdsetik, tro og rigdom

Jeanet Sinding Bentzen fra Københavns Universitet har i sin ph.d. forsket i Max Webers hypotese om, at de rige lande har et værdisæt og en arbejdsetik, der fremmer økonomisk udvikling.

 

Ph.d. på 3 minutter - om prostitution

Marlene Spanger fra Roskilde Universitet kigger i sin ph.d. nærmere på den offentlige debat om prostitution.

 

Ph.d. på 3 minutter - om automatisk blodprøve

En slags robot tager måske blodprøven af dig i fremtiden i stedet for en bioanalytiker. Thiusius Rajeeth Savarimuthu fra Syddansk Universitet fortæller om sit ph.d.-projekt.

 

Ph.d. på 3 minutter - om hospitalsvæsenet

Mari Holen fra Roskilde Universitet har i sin ph.d. forsket i patienter - og normer om de gode patienter og de vanskelige patienter.

 

Ph.d. på 3 minutter - om læbe-ganespalte

Hvor stor en rolle spiller generne og miljøet for udviklingen af læbe-ganespalte? Hør Dorthe Grosen fra Syddansk Universitet fortælle om, hvad hun har fundet ud af gennem arbejdet med sin ph.d.

 

Ph.d. på 3 minutter - om amerikanisering

Danske eksperter rejste til USA på studietur som en del af USA's Marshallplan. Men betød det en amerikanisering af Danmark? Det har Sissel Bjerrum Fossat fra Syddansk Universitet kigget på i sin ph.d.

 

Ph.d. på 3 minutter - om optimal innovation

Er det godt eller skidt at trække på lokale samarbejdsnetværk og indarbejde udenlandsk viden i innovationsprojekter? Det har Kristina Vaarst Andersen fra Copenhagen Business School (CBS) kigget på i sin ph.d.

 

Ph.d. på 3 minutter - om Grønland i klimadebatten

Hvor står Grønland i klimadebatten? Det spørgsmål har Lill Rastad Bjørst fra Københavns Universitet kigget på i sin ph.d.

 

Ph.d. på 3 minutter - om tøjdyr og dyrekirurgi

Skær i tøjdyret - og lær hvordan du opererer på rigtige dyr. Rikke Langebæk har i sin ph.d. kigget på, hvordan dyrlæge-studerende dæmper deres nervøsitet.

 

Ph.d. på 3 minutter - om netjournalistik

Internettet blev ikke den 'redning', som journalisterne havde håbet. Det viser den ph.d.-afhandling, som Jannie Møller Hartley fra Roskilde Universitet har lavet.

 

Ph.d. på 3 minutter - om Det Gamle Testamente

Var Det Gamle Testamente noget ganske særligt lige fra begyndelsen? Det har Anne Katrine de Hemmer Gudme fra Københavns Universitet kigget på i sin ph.d.

 

Ph.d. på 3 minutter - om autentiske protestanter

Moderne mennesker vil være autentiske. De vil leve det sande liv. Men hvad er sandt eller autentisk? Matias Møl Dalsgaard præsenterer sin filosofiske ph.d.-afhandling 'Det protestantiske selv'.

 

Ph.d. på 3 minutter - om politiet før og nu

Mikkel Jarle Christensen fra Københavns Universitet fortæller om sin ph.d., hvor han har kigget nærmere på politiet før og nu.

 

Ph.d. på 3 minutter - om drivhusgas fra vådområde

Naturlige vådområder udleder også kulstof og kvælstof. Det skal huske, når vi kigger på klimaforandringerne. Det viser Christian Juncher Jørgensens ph.d.-afhandling fra Københavns Universitet.

 

Ph.d. på 3 minutter - om succesfulde iværksættere

Kristian Nielsen fra Aalborg Universitet har i sin ph.d.-afhandling undersøgt, hvem der opnår succes som iværksætter.

 

Ph.d. på 3 minutter - om huller i tænderne

En klat lak kan stoppe et begyndende hul i en tand. Det viser Azam Bakhshandehs ph.d.-afhandling. Og det kan derfor få stor betydning for behandlingen hos tandlæger.

 

Ph.d. på 3 minutter - om professorer og Georg Brandes

I 1871 blev Georg Brandes udelukket fra en stilling ved Københavns Universitet af åbenlyst politiske grunde. Det fik betydning for ansættelsen af andre undervisere og forskere i de følgende år. Det viser Pelle Oliver Larsens ph.d.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > Danskernes akademi > Ph.d._paa_3_minutter

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.