preload loader

Skal aktiv dødhjælp være lovligt i Danmark? Meningerne er delte. Hør mere om denne problemstilling, som er en af de mest komplekse, Etisk Råd har været ude i. Programmet varer 28:30 min.

 

Debatten der ikke vil dø

17. februar 2011 kl. 14:01 på DR2

Aktiv dødshjælp - eller eutanasi - er forbudt i Danmark, men debatten er stadig levende.

Også i Det Etiske Råd er meningerne delte. Og argumenterne tager deres udgangspunkt i både filosofiske, religiøse og naturvidenskabelige kriterier.

#1  27-02-2011 21:27  Hans Kofoed
Jeg mener det bør være en menneskeret at yde / modtage aktiv dødshjælp . Det er for mit vedkommende et klart spørgsmål om at slutte tilværelsen med værdighed , når den tid kommer .

#2  27-02-2011 21:32  Michael Klindt
Ligesom vi vælger livet skal vi også have mulighed for at vælge det fra, når man er uheldbredelig syg. Det vigtige i sådan en beslutning, er at man selv kan vælge den, og udfører handlingen, ved at indtage f.eks. piller.

#3  28-02-2011 16:39  Gitte Eiersholt
Aktiv dødshjælp. Tak for indslaget i TV-avisen i går.
Jeg synes, at indslaget fra Washington, USA giver anledning til at drøfte, om denne model kunne være en god måde aktivt at hjælpe døende i Danmark. Jeg forstod, at den ældre herre vi så, var terminalt syg og efter moden overvejelser, formentlig både med læge, pårørende og måske præst - havde besluttet, at når han følte tiden moden, kunne han vælge at tage de piller, som han havde fået stillet til rådighed.

For mig lyder det som en god måde, at gøre det som formanden for Etisk Råd gerne vil, nemlig aktivt at hjælpe en døende til at opfylde en døendes sidste ønske.

Med venlig hilsen Gitte Eiersholt
 
#4  28-02-2011 23:52  Pernille Bj.
Der er rigtig mange mennesker der ikke kan betale sig, og er det så et frit valg for dem, hvis samfundet kan få dem forklaret, at de er mæt af dage ??

 

Send eller anbefal link

Links

 

 

Fejl på videoer

Kære brugere af Danskernes Akademi.

Vi oplever desværre en række fejl på vores site.

Hvis I er undervisere eller studerende og har en UNI-C-adgang, kan I kontakte CFU-centrene rundt i landet. De kan hjælpe jer med videoer fra Danskernes Akademi.

CFU-centrene ligger inde med alle programmer fra DR siden 2006. I skal oplyse, hvilken dato programmet blev sendt første gang. Det kan I se på ud for hver forelæsning.

Vi beklager ulejligheden! Danskernes Akademis site lukker 1. november 2014.

 

Smartphone og tablets?

Danskernes Akademis videoer på hjemmesiden kan kun ses på Mac og pc. Ellers skal du ind på DR TV, hvor udsendelserne ligger som hele programmer - og ikke er klippet op.

 

Ph.d. Cup 2013

Har du tre minutter? Brug dem på et forsker-portræt.

 

SENESTE UDSENDELSER

OM SAMFUND & JURA

 

Må man skyde pirater?

I 2012 valgte Danmark at ændre loven om væbnede vagter om bord på danske skibe. Fra at have været et offentligt anliggende åbnede man op for private vagtværn. På Syddansk Universitet i Odense arbejde forskere på Center for War Studies med problematikken i grænselandet mellem jura og politik. Lektor Kristina Siig fra Syddansk Universitet fortæller om forskernes arbejde.

 

Grønland under den kolde krig

Lektorer fra Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet, Matthias Heymann og Kristian Hvidtfelt Nielsen, fortæller om projektet "Grønland under den kolde krig", som Matthias Heymann er forskningsleder for.

 

Jule(u)hygge på arbejdspladsen

En moderne medarbejder siger aldrig nej til at arrangere julefrokosten og være nisse for kollegaen. Faktisk gør den relevante medarbejder i dag den slags helt af sig selv, og ve den der ikke gør det, siger forsker i erhvervskommunikation Nikolaj Kure fra Aarhus Universitet.

 

Passer CV-boksen?

Står der forskellige titler og arbejdssteder i teksten til forelæsningen og CV-boksen? Forklaringen kan være, at forelæseren har skiftet job, siden forelæsningen blev optaget og sendt.

 
 

Dit forslag!

 

Akademiet som Podcast:

Hvis du vil abonnere på dette program har du fire muligheder:

  • iTunes
    Klik her, hvis du henter programmer med iTunes
  • ZENcast
    Klik her, hvis du henter programmer med ZENcast Organizer
  • XML
    Højreklik og kopier linkadresse

Læs mere om podcasting her

 

SENESTE UDSENDELSER

Verdensmester i græs

Den danske virksomhed DLF Trifolium laver græsfrø som ingen andre i verden. Professor Philipp Schrøder fra Aarhus Universitet fortæller, hvorfor nogle nichevirksomheder bliver store eksportsucceser, og hvorfor det hurtigt kan gå ned ad bakke igen.

 

Nano-partikler i kampen mod kræft

Fysik danner basis for de mest succesfulde behandlingsformer af kræft. Nyeste skud på stammen kan blive at bruge nano-partikler i kombination med laser lys til at fjerne kræftsvulster. Biofysiker Lene Oddershede fra Niels Bohr Institutet, fortæller om brugen af nano-partikler i kampen mod kræft.

 

Fra sol til brændstof

Tænk hvis man kunne lyse på et glas vand og ud bobler den rene energi i form af brint, som derefter kan omdannes igen, så vi ender med kunstigt brændstof. Det kan man på centeret CASE på Danmarks Tekniske Universitet, fortæller professor Søren Dahl.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > Danskernes akademi > Samfund & Jura

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.