preload loader

Sendeplanen for april 2014

Mandag til onsdag + lørdag på P1 DAB 14. april 2014 kl. 22:03 på P1

Der er umiddelbart ikke planlagt flere tv-udsendelser. Danskernes Akademi på P1 fortsætter frem til udgangen af august 2014.

Danskernes Akademi på P1 DAB mandag-onsdag kl. 22:03 fra den 14. april 2014 og lørdag den 19. april klokken  15:53 på P1.

Livshistorien, Dorthe Kirkegaard Thomsen

Alle mennesker har en livshistorie, en fortælling om vores eget liv. Livshistorien bygger på erindringen og har i høj grad noget at gøre med vores selvopfattelse og identitet.

Hvordan vi opfatter og fortæller vores egen livshistorie har også betydning for hvordan vi agerer og handler i verden. Dermed er livshistorien også væsentlig for hele vores personlighed og psykiske velvære.

Lektor ved Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet Dorthe Kirkegaard Thomsen forsker i livshistorier og deres betydning.

 

 

Send eller anbefal link

 

Smartphone og tablets?

Danskernes Akademis videoer på hjemmesiden kan kun ses på Mac og pc. Ellers skal du ind på DR TV, hvor udsendelserne ligger som hele programmer - og ikke er klippet op.

 

Ph.d. Cup 2013

Har du tre minutter? Brug dem på et forsker-portræt.

 

Kontakt redaktionen

Hvis du vil i kontakt med redaktionen på Danskernes Akademi, så skriv til akademi@dr.dk

 

Akademiet som Podcast:

Hvis du vil abonnere på dette program har du fire muligheder:

  • iTunes
    Klik her, hvis du henter programmer med iTunes
  • ZENcast
    Klik her, hvis du henter programmer med ZENcast Organizer
  • XML
    Højreklik og kopier linkadresse

Læs mere om podcasting her

 

SENESTE UDSENDELSER

Verdensmester i græs

Den danske virksomhed DLF Trifolium laver græsfrø som ingen andre i verden. Professor Philipp Schrøder fra Aarhus Universitet fortæller, hvorfor nogle nichevirksomheder bliver store eksportsucceser, og hvorfor det hurtigt kan gå ned ad bakke igen.

 

Nano-partikler i kampen mod kræft

Fysik danner basis for de mest succesfulde behandlingsformer af kræft. Nyeste skud på stammen kan blive at bruge nano-partikler i kombination med laser lys til at fjerne kræftsvulster. Biofysiker Lene Oddershede fra Niels Bohr Institutet, fortæller om brugen af nano-partikler i kampen mod kræft.

 

Fra sol til brændstof

Tænk hvis man kunne lyse på et glas vand og ud bobler den rene energi i form af brint, som derefter kan omdannes igen, så vi ender med kunstigt brændstof. Det kan man på centeret CASE på Danmarks Tekniske Universitet, fortæller professor Søren Dahl.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > Danskernes akademi > Sendeplan

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.