preload loader

FORSKERE FRA UNIVERSITETER OG VIDENCENTRE FORTÆLLER PÅ DANSKERNES AKADEMI. Se de seneste herunder.

Folkeskolen før og nu, Christian Ydesen

Den danske folkeskole har altid været genstand for debat. Inklusion, internationale tests og modersmålsundervisning er bare nogle af de emner, der i dag kan få både politikere, lærere og forældre op i det røde felt.

 

Camping, Marie Vestergaard Mikkelsen

For mange danskere er sommertid lig med campingtid. Man spænder campingvognen på bilen, og så er det ellers bare ud i det blå. Friheden til at køre hvorhen man vil, har altid været et centralt element i camping.

 

Sydkorea / Martin Petersen

Sydkorea er på mange måder et kontrasternes land. Landet huser et ungt demokrati, men en kultur, der er flere tusinde år gammel.

 

Gode netværk øger din levealder, Rikke Lund

Sociale relationer til andre mennesker har stor betydning for, hvor raske eller syge vi er. Og for hvor længe vi lever. Få eller dårlige sociale netværk kan øge dødeligheden med 50 procent. Hør lektor Rikke Lund fra Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet.

 

De finansielle markeder/Søren Hvidkjær

Aktier, obligationer, valuta, derivater, futures. Mange mennesker synes, at de globale finansielle markeder er uoverskuelige at finde ud.

 

Biodiversitet, Jens-Christian Svenning

Naturen er under voldsomt pres fra mennesket og dets aktiviteter. Med en voksende befolkning og store klimaændringer på vej, er der kun udsigt til, at det bliver sværere at overleve for klodens dyr og planter.

 

Kogebøger, Caroline Nyvang

Kogebøger afslører ikke meget om, hvad der laves i køkkenet. Derimod fortæller de meget om ejernes håb og drømme.

 

Folkebiblioteket, Henrik Jochumsen

Udlånet af bøger på landets folkebiblioteker er faldet støt de seneste årtier, derfor er bibliotekerne i disse år i gang med at redefinere sig selv, men det er lettere sagt end gjort.

 

Menneskets oprindelse, Ole Høiris

Danskernes Akademi på P1 handler i denne uge om menneskets oprindelse. Du kan blandt andet høre om magtspillet om menneskets oprindelse, de nyeste teorier om menneskets oprindelse, og hvordan mennesket kommer til at udvikle sig i fremtiden.

 

Magi, Jesper Sørensen

Danskernes Akademi på P1 handler i denne uge om magi. Du kan blandt andet høre om magiens grundlæggende mekanismer, magi i det senmoderne samfund og sammenhængen mellem magi og religion.

 

Bruger du smartphone og tablet?

Hvis du gerne vil se Danskernes Akademi på smartphone eller tablet, så tryk på linket.

 

Links til videoer fra universiteterne

Her finder du en række links til steder på nettet, hvor du kan se videoer fra universiteterne. Videoerne er en blanding af forskning og oplysninger om studierne og studieliv. Vi har også lagt links ind til det gratis online-universitet Coursera.

 

Søg i Danskernes Akademi

Podcast Akademiet

Hent vores forelæsninger og P1-programmer som Podcast.

 

Se hvad vi sender

Danskernes Akademi finder du også på P1 og DR K. Kig i sendeplanen og se hvad vi sender.

 

Sendeplanen for august 2014

Mandag til fredag + lørdag på P1 DAB 18. aug. 2014 22:03 på P1

Der er umiddelbart ikke planlagt flere tv-udsendelser fra Danskernes Akademi. Vi sender fortsat på P1. I denne uge skuer Danskernes Akademi på P1 bagud og ser, hvad folkeskolehistorien kan lære os om nutidens folkeskole. Ugens gæst er Christian Ydesen, adjunkt ved Institut for Læring og Filosofi ved Aalborg Universitet.

 

SENESTE PROGRAMMER I ALLE KATEGORIER

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > Danskernes akademi

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.