preload loader

Prodekan Anne Marie Pahuus fra Aarhus Universitet giver her sit bud på, hvad der er op og ned i kærligheden og erotikken. Forelæsningen varer 25:15 min.

 

Hvor er min bedre halvdel?

19. april 2012 kl. 14:15 på DR2

Vi var engang kuglerunde væsener, men vi blev kløvet over, og nu leder vi efter den halvdel, der skal få os til at trille rundt i verden igen. Det er et af Platons billeder på kærlighed som længsel.

Men hvad er kærlighed - er den hengivelse, erotik, en religiøs følelse eller et medfødt savn? Prodekan Anne Marie Pahuus fra Aarhus Universitet giver her sit bud på, hvad der er op og ned i kærligheden og erotikken.

 

Send eller anbefal link

Anne Marie Pahuus

Lektor og institutleder
Institut for Filosofi og Idéhistorie
Aarhus Universitet, AU
Læs mere

 
 

Fejl på videoer

Kære brugere af Danskernes Akademi.

Vi oplever desværre en række fejl på vores site.

Hvis I er undervisere eller studerende og har en UNI-C-adgang, kan I kontakte CFU-centrene rundt i landet. De kan hjælpe jer med videoer fra Danskernes Akademi.

CFU-centrene ligger inde med alle programmer fra DR siden 2006. I skal oplyse, hvilken dato programmet blev sendt første gang. Det kan I se på ud for hver forelæsning.

Vi beklager ulejligheden! Danskernes Akademis site lukker 1. november 2014.

 

Smartphone og tablets?

Danskernes Akademis videoer på hjemmesiden kan kun ses på Mac og pc. Ellers skal du ind på DR TV, hvor udsendelserne ligger som hele programmer - og ikke er klippet op.

 

Ph.d. Cup 2013

Har du tre minutter? Brug dem på et forsker-portræt.

 

SENESTE UDSENDELSER

OM FILOSOFI, TRO & HISTORIE

 
 

Historyslam: Hele verdens førstedame?

Selvom Eleanor Roosevelt havde hovedrollen i tilblivelsens af FN’s Menneskerettighedserklæring, var det langt fra alle, der var lige tilfredse med, at det netop var hende, der blev den første formand for Menneskerettighedskommissionen. Historiestuderende Ida Bøgh fra Syddansk Universitet fortæller om Eleanor Roosevelt.

 

Forskerportræt - Armin Geertz

Jobbet som professor i religionsvidenskab ved Aarhus Universitet er alsidigt. Mød professor dr. phil. Armin Geertz fra Aarhus Universitet i dette forskerportræt.

 

Johannes-evangeliet – historien om Gud blandt mennesker

'Det åndelige evangelium' kalder man Johannes-evangeliet, men hvorfor? Det fortæller lektor i teologi Kasper Bro Larsen fra Aarhus Universitet om her.

 
 

Passer CV-boksen?

Står der forskellige titler og arbejdssteder i teksten til forelæsningen og CV-boksen? Forklaringen kan være, at forelæseren har skiftet job, siden forelæsningen blev optaget og sendt.

 

Kontakt redaktionen

Hvis du vil i kontakt med redaktionen på Danskernes Akademi, så skriv til akademi@dr.dk

 

Akademiet som Podcast:

Hvis du vil abonnere på dette program har du fire muligheder:

  • iTunes
    Klik her, hvis du henter programmer med iTunes
  • ZENcast
    Klik her, hvis du henter programmer med ZENcast Organizer
  • XML
    Højreklik og kopier linkadresse

Læs mere om podcasting her

 

SENESTE UDSENDELSER

Verdensmester i græs

Den danske virksomhed DLF Trifolium laver græsfrø som ingen andre i verden. Professor Philipp Schrøder fra Aarhus Universitet fortæller, hvorfor nogle nichevirksomheder bliver store eksportsucceser, og hvorfor det hurtigt kan gå ned ad bakke igen.

 

Nano-partikler i kampen mod kræft

Fysik danner basis for de mest succesfulde behandlingsformer af kræft. Nyeste skud på stammen kan blive at bruge nano-partikler i kombination med laser lys til at fjerne kræftsvulster. Biofysiker Lene Oddershede fra Niels Bohr Institutet, fortæller om brugen af nano-partikler i kampen mod kræft.

 

Fra sol til brændstof

Tænk hvis man kunne lyse på et glas vand og ud bobler den rene energi i form af brint, som derefter kan omdannes igen, så vi ender med kunstigt brændstof. Det kan man på centeret CASE på Danmarks Tekniske Universitet, fortæller professor Søren Dahl.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > Danskernes akademi > Filosofi_Tro_Historie

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.