preload loader

Se DR-dokumentaren 'To sprog - en udfordring'. Programmet varer 28:31 min.

 

To sprog - en udfordring

17. april 2012 kl. 15:25 på DR2

Næsten fire ud af ti tosprogede forlader grundskolen med så ringe kompetencer, at de ikke er i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

I dette program ser vi på, hvordan skolerne kan arbejde systematisk med at forbedre undervisningen af de tosprogede elever.

Det kan blandt andet ske ved at arbejde med sproget som dimension i alle fag.

 

 

Send eller anbefal link

 

Fejl på videoer

Kære brugere af Danskernes Akademi.

Vi oplever desværre en række fejl på vores site.

Hvis I er undervisere eller studerende og har en UNI-C-adgang, kan I kontakte CFU-centrene rundt i landet. De kan hjælpe jer med videoer fra Danskernes Akademi.

CFU-centrene ligger inde med alle programmer fra DR siden 2006. I skal oplyse, hvilken dato programmet blev sendt første gang. Det kan I se på ud for hver forelæsning.

Vi beklager ulejligheden! Danskernes Akademis site lukker 1. november 2014.

 

Smartphone og tablets?

Danskernes Akademis videoer på hjemmesiden kan kun ses på Mac og pc. Ellers skal du ind på DR TV, hvor udsendelserne ligger som hele programmer - og ikke er klippet op.

 

Ph.d. Cup 2013

Har du tre minutter? Brug dem på et forsker-portræt.

 
 

SENESTE UDSENDELSER

OM PÆDAGOGIK & PYKOLOGI

 

Yderst på bænken - inklusion

Skoleverdenen, politikere, og forældre taler om inklusion, men hvad er det? Professor Susan Tetler og Ph.d. Lotte Hedegaard-Sørensen fra Aarhus Universitet, DPU, fortæller om udfordringerne ved inklusion.

 

Er skolen børneparat?

Hvert år starter både nye og gamle elever i skolen med sommerfugle i maven. Deres forældre håber, at de er skoleparate. Men er skolen parat til børnene? Professor Per Fibæk Laursen og Ph.d. Helle Rabøl Hansen fra Aarhus Universitet, DPU, fortæller om skolens opgaver, når nye børn starter.

 

Børn med sprogvanskeligheder

På Syddansk Universitet i Odense arbejder en gruppe forskere med børns sproglige vanskeligheder. De arbejder anvendelsesbaseret og tæt sammen med praktikere. Lektor Pia Thomsen fra Syddansk Universitet fortæller om forskningen.

 

Passer CV-boksen?

Står der forskellige titler og arbejdssteder i teksten til forelæsningen og CV-boksen? Forklaringen kan være, at forelæseren har skiftet job, siden forelæsningen blev optaget og sendt.

 

Kontakt redaktionen

Hvis du vil i kontakt med redaktionen på Danskernes Akademi, så skriv til akademi@dr.dk

 

Akademiet som Podcast:

Hvis du vil abonnere på dette program har du fire muligheder:

  • iTunes
    Klik her, hvis du henter programmer med iTunes
  • ZENcast
    Klik her, hvis du henter programmer med ZENcast Organizer
  • XML
    Højreklik og kopier linkadresse

Læs mere om podcasting her

 

SENESTE UDSENDELSER

Verdensmester i græs

Den danske virksomhed DLF Trifolium laver græsfrø som ingen andre i verden. Professor Philipp Schrøder fra Aarhus Universitet fortæller, hvorfor nogle nichevirksomheder bliver store eksportsucceser, og hvorfor det hurtigt kan gå ned ad bakke igen.

 

Nano-partikler i kampen mod kræft

Fysik danner basis for de mest succesfulde behandlingsformer af kræft. Nyeste skud på stammen kan blive at bruge nano-partikler i kombination med laser lys til at fjerne kræftsvulster. Biofysiker Lene Oddershede fra Niels Bohr Institutet, fortæller om brugen af nano-partikler i kampen mod kræft.

 

Fra sol til brændstof

Tænk hvis man kunne lyse på et glas vand og ud bobler den rene energi i form af brint, som derefter kan omdannes igen, så vi ender med kunstigt brændstof. Det kan man på centeret CASE på Danmarks Tekniske Universitet, fortæller professor Søren Dahl.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > Danskernes akademi > Paedagogik_Psykologi

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.