Sitet opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om viden og tech på dr.dk/nyheder/viden.

preload loader
 
Kopi af grise faar penicillin 2.new
 

De resistente bakterier

15. november 2005 kl. 20:00 på DR2

Hvert år dør 200-300 mennesker i Danmark af forholdsvis banale infektioner, fordi bakterierne er blevet modstandsdygtige overfor penicillin og andet antibiotika. De er blevet resistente. Men ny grundforskning giver håb om, at vi en dag kan løse nogle af problemerne med resistens.

 

Send eller anbefal link

 

Artikler

Bakteriernes indre fjende

Forskere har opdaget, at bakterier har en uhyggeligt stærk, indre fjende.  I deres gener ligger giftstoffer, der så let som ingenting kan slå dem ihjel.

 

Kemiske støjsendere - et alternativ til antibiotika

Mange bakterier kommunikerer med hinanden, når de angriber kronisk syge patienter. Men det er lykkedes forskere at stoppe bakteriernes kommunikation

 

Penicillin – det misbrugte vidundermiddel

Før penicillinen var lungebetændelse en dødelig sygdom. Men i 1928 fandt lægen Alexander Fleming en lille mugplet i sin petriskål

 

CMS - videnom sendetider 
 

Søg på Viden Om

Søge formular

 
 

Viden Om på facebook

Besøg Viden Om på facebook, og bliv fan af programmet.

 

Videnskabstemaer

Verdens vidundere

i dette tema sættes der fokus på underværker af enhver art: Fra fortidens Grækenland og den øvrige verdens, til de moderne vidundere og naturens og kulturens ditto.

 

Landets skarpeste hjerner forelæser om den russiske revolution, sushi og uendeligheden. Et helt univers på et enkelt website.

 

Lone Frank

Hulemanden i det moderne menneske

Se videnskabsserien fra sommeren 2008. I 4 programmer ser videnskabsjournalister Lone Frank på, hvordan naturvidenskaben krydser ældgamle skel...

 

Videnskab på dr.dk/tema

Formlen på forelskelse

Se hvordan du i virkeligheden mest er en robot styret af kemien og mål hvor forelsket du er netop nu - rent videnskabeligt!

 

Demokrati

Er demokrati den bedste styreform for os mennesker? Passer det overhovedet til vores mere end 150.000 år gamle hjerne og flokmentalitet?

 

Nanoetik

Der er mange utroligt spændende perspektiver ved nanoteknologien. Men der knytter sig også etiske udfordringer til forskningen og teknologiens muligheder.

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > VidenOm > Programmer > Arkiv > De resistente bakterier

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.