preload loader
Start med at sætte planterne ud når det er overskyet

Planter skal hærdes

Både planter man selv har sået i drivhus eller vindueskarm, og planter man køber skal hærdes, før de plantes ud i vejret.

Dels skal de vænne sig til kulde og blæst, men det værste for planterne er egentlig solen. Hvis de har været vant til at stå bag glas kan de, præcis som os, ikke tåle at komme ud og være i solen direkte.

De skal vænes til det i små doser.
Sæt dem ud en dag hvor det er overskyet i nogle timer, næste dag i sol i måske en times tid, og så gradvist mere direkte sol over nogle dage.

Jeg hærder altid planter af i en mistbænk, som fungerer som et nedliggende drivhus. En flad kasse af træ, hvor der ligger vinduer henover. Det er ret enkelt at lave selv.

Her kan man åbne vinduerne og lukke dem igen, på en enkel måde. Man skal bare huske at der bliver stegende i sådan en, en dag hvor solen skinner, og man skal sørge for udluftning.

Også indkøbte planter er sarte, og her er det også temperaturen det handler om. de kommer oftest fra varme drivhuse, og turen over i et uopvarmet privatdrivhus kan være hård. Som regel kommer de sig på nogle dage, for varmen kan man ikke gøre så meget ved, men også disse planter, pelargonier osv. skal hærdes før de kommer ud for alvor.

 

Seneste opskrifter fra DR

dr.dk/mad

Send eller anbefal link

Sendetider

Mere Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > CamillaPlum > I haven > Gode råd 2007

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.