preload loader

Sådan laver du gelé

Gelé

Frugt på det rigtige modningsstadie er første forudsætning for at gelé lykkes. Anden forudsætning er, at man bruger frugt og bær, der fra naturens hånd indeholder store mængder pektin.

 

Henkogningsfif

Henkogning

Henkogning er en meget nem og driftssikker metode til at få bl.a. det syltetøj, chutney, de tørrede tomater, mirabeller og syltepærer, man alligevel laver til at holde sig - stensikkert.

 

Sukker syltning

Økologisk Sukker Syltning

Økologisk syltning er der ikke megen mystik i. Forskellen i forhold til den almindelige atamonsyltning er, at man undgår konserveringsmidler og geléringspulvere.

 

Krydderurter

Krydderurter

Krydderurter er simpelthen urter, blade, stængler, kviste, nåle, blomster, knopper, og rødder, der smager så vi mennesker har lyst til at spise dem.

 

Forskellige krydderurter

De forskellige krydderurter

Drømmen om urtehaven er der, hvad enten man har tænkt sig en altankasse, et krydderurtebed ved køkkendøren, eller en rigtig klosterurtehave i miniformat.

 

Meget mere om krydderurter

Mere om krydderurter

Potterne er et enormt fremskridt, de har lært os, at krydderurter er mangfoldige som stjernerne på himlen, og at de rummer store glæder, men der er stadig langt vej til de bundter, man kan købe sydpå.

 

Ketchup

Ketchup

Ketchup er i ernæringsbevidste kredse det nærmeste man kommer et universelt bandeord. Ketchup på bordet er lig med low-life. Hos os står der ketchup på bordet, når menuen lyder på cowboymad, og det gør den til børnenes begejstring relativt tit.

 

Varmrøgningsråd

Varmrøgning

Det er varmrøgning det handler om, og det kan man naturligvis gøre udendørs, men en normalfungerende emhætte er nok til at kunne røge indendørs, hele året.

 

Konservering med fedt og olier

Konservering i fedt og Olie

Syltesansen har smukke udtryk. Det er den, der har drevet os ud i eksperimenter om, hvordan man kunne få overfloden til at holde sig. Den er det konkrete udtryk for menneskers snilde til ikke bare at overleve, men forfine selv den ydeste nød.

 

Konservering med salt

Saltning

Før frysehuse, flytransport, konserveringsmidler og vakuumposer var en af livets store udfordringer at få mad til at kunne holde sig. Saltning er en af måderne, som regel i kombination med enten tørring og/ eller røgning.

 

Alverdens chilier

Klik på et billede

For at se et billede i fuld størrelse skal du blot klikke på det. Klik på billedet igen og du får denne oversigt frem igen.

Chiliskolen

Læs om dyrkning af chili og chiliernes styrke

 

Mere Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > CamillaPlum > Mad_der_holder

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.