preload loader
krydderier

Foto: Egon Rix

 

Citronkrydder-sukker

02. august 2009 kl. 20:00 på DR2
  • 1 dl citronverbena blade
  • 1 stængel citrongræs
  • Skal af 1 citron
  • 1 dl citronmelisse

Knus urterne  i foodprocessor eller hak dem meget fint med kniv på et bræt. Bland med sukkeret og lad det tørre i solen.

 

Send eller anbefal link

Kryddersalte, pestoer og kryddersukker.

Tre forskellige metoder til at bevare sommerens overflod af duftende krydderurter, til trangere tider. Det er alle tre metoder, der bevare den friske urts fulde smag, i modsætning til tørring, som altid ændrer urternes smag til noget kedeligere.

I alle tilfælde er det vigtigt at urterne er helt fri for jord. Skyl urterne grundigt i koldt vand og lad dem tørre på et viskestykke før de bruges.Salt og sukker konserverer fuldstændigt, når først produktet er tørt.

Nogle kryddersalte bliver dog aldrig helt tørre, især hvis man bruger Himalaya salt eller uraffineret Guerande salt er det fra naturens hånd lidt fugtigt. Men man skal sikre sig, at det er saltet ,der er fugtigt og ikke urterne. 

Pesto har derimod ikke lang holdbarhed. Det man er bange for er jordbakterier, som kan give botulisme, og som trives alt for godt nede i en lufttæt olieblandet pesto. Regn med at bruge pestoen i løbet af en dags tid eller to, og opbevar den i køleskabet. Hvis man laver mere ad gangen end hvad man får spist hurtigt, er det bedst at komme det i fryseren med det samme. Frys ned i små portioner, så har du frisk duftende pesto hele vinteren. Pestoen tøs op direkte ned i en suppe eller en portion varm pasta. Hvis det skal bruges koldt, kan en lille portion tø op på et par timer på køkkenbordet. Det skal bruges samme dag.

 
 

Seneste opskrifter fra DR

dr.dk/mad

Chiliskolen

Læs om dyrkning af chili og chiliernes styrke

 

Mere Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > CamillaPlum > Mad_der_holder > Opskrifter > 2009 > uds_4

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.