preload loader
Løg

Løg

© Colourbox

 

Løgmarmelade og hele bagte løg

04. april 2010 kl. 20:30 på DR2

Løgmarmelade er noget så simpelt som bløde løg kogt til tyk marmeladekonsistens med en god eddike, mørkt sukker, krydderier som timian, hvidløg, chili og enebær. En vidunderlig ting at have i køleskabet. Som en slags relish eller chutney til hverdagsmaden, osten, på pølsemaden, på næsten hvad som helst hvor sødmefuld, krydret løgtæthed er velkomment.

Lav en ordentlig grydefuld, for det skal koge længe. Løgenes sødme, balanceret med eddike og mørkt sukker er et utrolig godt tilbehør til kød af enhver slags, eller bare til kartofler, med en æblesalat til 4 store løg, skrællede og i tynde ringe

  • 30 g smør eller olivenolie
  • 3 stilke timian
  • 2 laurbærblade
  • ½ dl æblecidereddike
  • 2 spsk. mørkt sukker
  • salt og peber

Smelt smørret gyldent i en stor, tykbundet pande, tilsæt løg og krydderier. Lad løgene gyldne langsomt. Hæld sukker og eddike i og lad det koge langsomt ind til det hele får et fint gyldent, karamelliseret skin. Smag til med salt, peber, og måske mere eddike eller sukker. Køl af.

Hele bagte løg
Vask hele løg, af nogenlunde ens størrelse, og fjern rodskiven. Bag ved 175 C. til løgene er møre, tryk løget ud ved at trykke det foroven. Skønt tilbehør til al mad med æbler. 

 

Send eller anbefal link

 

Seneste opskrifter fra DR

dr.dk/mad

Sendetider

Mere Camilla Plum

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > CamillaPlum > Og den sorte gryde > Opskrifter > 2010 > Uds_9

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.