preload loader
top

Charlot og Charlotte

Mini-serie i 4 dele af Ole Bornedal.

Ole Bornedal har skabt en meget "utrendy" historie. Charlot og Charlotte er en glad historie - den er én stor hyldest til livet, til kærligheden og til Danmark. Charlot og Charlotte hører ikke til den modernistiske filmkunst, der har tendens til at dyrke katastroferne og det kyniske. Serien er dramatik, der leger og ler - og slår fast, at vi, i bund og grund, er glade for at være i live.
Charlot og Charlotte har fået stemplet som Europas bedste TV-serie. Ved Prix Italia 1996 i Napoli vandt serien Special Prize - og da Prix Italia er for TV, hvad Oscar-uddelingen er for filmen, er det den bedst tænkelig anbefaling at få med på vejen.

Charlot og Charlotte er historien om mødet og udviklingen mellem to, tilsyneladende helt uforenelige karakterer: Den arrogante og voldsomt selvbevidste Charlot fra Manhattan og den usikre og selvudslettende Charlotte fra den lille provinsby.

Skæbnen vil, at de to piger støder ind i hinanden en sen aften i Københavns lufthavn, efter de begge er blevet brændt af; Charlot af jet-set'eren Erik, som iøvrigt også er skredet med hendes penge, og Charlotte af Anton, som hun skulle have været forlovet med samme aftenen.


De to piger spilles af to af vore nye store talenter indenfor dansk film - Helle Dolleris som Charlotte og Ellen Hillingsø som Charlot. Og der bliver også rigeligt at glæde sig til med resten af rollebesætningen i denne første del af serien - fx. Ove Sprogøe som Birksted, Jarl Friis-Mikkelsen som den utilregnelige tv-vært, Jess Ingerslev som Weirdo-Kaj og Baard Owe som den vanvittige leder af "Jobs børn". Endvidere medvirker Ulla Jessen, Christian Mosbæk, Mari-Anne Jespersen, Bjarne G. Nielsen, Peter Rygaard, Eyvind Lippert, Nasar "Mini" Suliman, Knud Odde og Martin Brygmann.

Det er Ole Bornedal, som både har skrevet manuskript og instrueret, mens musikken er komponeret af Joachim Holbek, og Dan Laustsen har fotograferet. Charlot og Charlotte er produceret af Thura Film for DR TV-Drama i samarbejde med Sveriges Television Malmö og Nordisk Film- og TV-Fond.

TV-Drama

 

Charlot og Charlotte

 

Charlot og Charlotte

 

Charlot og Charlotte

 

Charlot og Charlotte

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DRfiktion > Arkiv > Serier > Charlot og Charlotte

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.