preload loader

Derfor skifter Danmark til digitalt sendenet

9. nov. 2008 12:03

For at give seerne et større tv-udbud og bedre billedkvalitet har Folketingets politiske partier besluttet, at Danmark skal have digitalt antenne-tv. Grundlæggende er det dog en international beslutning, og Danmark er det sidste af vores nabolande, som skifter fra analogt til digitalt.

 

Danmark skifter tv-signal den 1. november 2009

7. nov. 2008 14:00

I Danmark er der rundt regnet 2,5 mio. tv-apparater, som modtager deres signal fra en stue-, lofts- eller tagantenne. Fra 1. november 2009 bliver dette tv-signal kun sendt digitalt. Bruger du antenne til dit tv, skal du inden 1. november tage stilling til, hvordan du fremover vil modtage dit tv-signal.

 

En ny digital verden

9. nov. 2008 16:57

Når det digitale tv-signal bliver sluppet løs 1. november 2009, åbner der sig en verden af nye muligheder, bl.a. flere kanaler, bedre billed- og lydkvalitet.

 

Bedre billedkvalitet

Bedre billedkvalitet

9. nov. 2008 17:12

Du får bedre billedkvalitet. I forhold til det analoge signal, som DRs signaler udsendes i i dag, er signalkvaliteten i det jordbaserede digitale sendenet væsentligt forbedret. Det betyder, at seere med flimmer og skygger på skærmen - typisk i sommerhusområder - nu får mulighed for at modtage et klart signal.

 
 
 

Forbedret lyd

Bedre lyd

10. nov. 2008 09:08

Med digitalt tv får seerne mulighed for en bedre lydkvalitet. I fremtiden vil tv-stationerne kunne sende programmer i Dolby Digital Stereo eller i den såkaldte "HE-AAC"-lyd, der enten sendes som multikanallyd eller som stereo.

 
 
 

Vælg undertekster selv

Undertekster

10. nov. 2008 09:15

Ved køb af en digital modtager er det vigtigt at sikre sig, at den understøtter DVB-subtitles. Denne feature giver brugeren mulighed for selv at bestemme, om der skal vises undertekster i forbindelse med f.eks. en udenlandsk film.

 
 
 

Tv format

Ægte 16:9 format

10. nov. 2008 09:09

Det digitale antenne tv signal er ægte 16:9, og det betyder, at et program, der sendes i 16:9 formatet og modtages på en 16:9 skærm med indbygget eller ekstern digital tuner, vil modtage billedet i fuld opløsning, hvor alle tv-billedets 576 linier vises.

 
 

Tegnsprog

Hjælp til hørehæmmede

9. nov. 2008 17:13

For hørehæmmede tegnsprogstolkes samtlige nyhedsprogrammer fra DR og TV 2 i tidsrummet 17:00 til 19:30. Tolkningen foregår ved at nyhedsudsendelsen vises på en storskærm i studiet. Ved siden af denne skærm står en tolk, der vises sammen med skærmen (altså i et og samme billede).

 
 

Forsøg med synstolkning

Forsøg med synstolkning

9. nov. 2008 17:14

I øjeblikket har DR forsøgsvis synstolkning af en række af vores programmer, hvor en "tolk" indtaler en beskrivelse af, hvad der sker i tv-billedet, så det er muligt at følge med i handlingen uden at kunne se. DR er ved at udarbejde en plan for synstolkning.

 
 

Det nye TV-signal

Se programmet 'Det nye TV-signal' her.

 
 
 
 
 
 
 

dr.dk/tilgængelighed

På dr.dk/tilgængelighed kan du få hjælp til undertekster, synstolkning og meget mere.

 

Modtagelse af DR

Få generel hjælp til modtagelse af DR og se dækningskort over digitalt tv.

 

Download folder

Download kampagnens folder 'Går dit tv i sort?'

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Er dit tv gået i sort? > ASD

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.