preload loader
 
 

Requiem

Koncertsalen,  05. april 2013 kl. 19:30

Komponisten John Frandsen har afsluttet sit livs største værk: Et Requiem i fuld størrelse for symfoniorkester, to kor og solister. Uropførelsen bliver en milepæl i vor tids danske musik.

Årets største begivenhed inden for dansk klassisk musik bliver uropførelsen af et nyt dansk Requiem.
Komponisten er John Frandsen, der har arbejdet med værket i to år. Han lægger ikke fingrene i mellem: At skrive et requiem er den største opgave, en komponist kan give sig selv.
John Frandsen har valgt det helt store format til opgaven, og hans Requiem er skrevet for både symfoniorkester, vokalsolister og to kor.

Et requiem er en messe for de døde. Der er skrevet rekvier siden middelalderen, men i Danmark er der ikke komponeret mange. Først og fremmest fordi en sådan latinsk dødsmesse er en katolsk tradition. John Frandsen har valgt at udvide den latinske tekst med nye vers af den moderne salmedigter og forfatter Simon Grotrian.

"Man skal finde et udtryk, der giver rum for de største og mest fundamentale yderligheder i menneskelivet. Liv og død, sorg og fortrøstning, dom og nåde, fortabelse og sejr - Himmel og Helvede. Det er ubegribeligt voldsomme kræfter, der skal slippes løs", fortæller John Frandsen om sit nye Requiem. Vær med, når det nye storværk i dansk musik opføres for allerførste gang.

Solisterne er:
Teitur Lassen (vokal)
Sine Bundgaard (sopran)
Andrea Pellegrini (mezzosopran)
Peter Lodahl (tenor)
Halvor F. Melien (bas)

Billetpriser (inkl. gebyr): 305, 270, 220, 180, 130, 90 kr.

Her kan du hente programmet til John Frandsens Requiem

 
Spot-pluk-og-mix
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Koncerthuset > Kalender > 2013 > April

DR Koncerthuset - Ørestads Boulevard 13 - 2300 København S.

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.