preload loader
 
 

Rosanne Cash

Studie 2,  29. april 2013 kl. 20:00

Support: Bhi Bhiman

Rosanne Cash er en af de helt store stjerner i amerikansk country - hun har været nomineret til et hav af grammys og vandt én i 1986, ligesom hun har haft 21 hits på den amerikanske country top-40. Men når hun mandag 29. april slår strengene an i Studie 2 i Koncerthuset er det første gang, hun besøger Danmark.
Som datter af Johnny Cash må man sige, at hun har fået country'en ind med modermælken - og der har da heller aldrig været tvivl om hendes talent. Som helt ung turnerede hun med sin far, mens hun samtidig startede sin egen karriere. Allerede som 26-årig havde hun sit helt store gennembrud med 'Seven Year Ache', der blev nr. 1 på country-hitlisten - og var i top-30 på den store amerikanske hit-liste i 1981.
Siden da har hun positioneret sig i USA som en forrygende country-sanger og sangskriver samt som forfatter til en lang række noveller og essays. I 2006 nåede hun et nyt højdepunkt med udgivelsen af albummet 'Black Cadillac', der blev nomineret til en Grammy og blev optaget på New York Times' top-10.
'Black Cadillac´ var et album, der udsprang i tabet af såvel Johnny Cash som hendes mor og stedmor, der alle døde mellem 2003 og 2005 - og den blev dermed også årsagen til, at hun dykkede ned i sin fortid. Dér fandt hun den liste over de 100 vigtigste country-sange, som Johnny Cash lavede til hende, da hun var 18 år - og konsekvensen blev hendes seneste album 'The List', som hun udgav i 2009, og som har fået  fremragende anmeldelser vidt og bredt.

Billetpris: 315 kr.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Koncerthuset > Kalender > 2013 > April

DR Koncerthuset - Ørestads Boulevard 13 - 2300 København S.

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.