preload loader
 
 

Lubomyr Melnyk

Studie 2,  25. maj 2013 kl. 20:00

Koncerten er desværre aflyst

Rundrejse i resonanser
Han er 64 år gammel og udsendte sin første plade i 1979. Alligevel vil navnet Lubomyr Melnyk næppe vække den store genklang hos mange danskere. Det bliver der måske snart lavet om på, for vejen til klavermusikkens kommercielle gennembrud er banet.

Lubomyr Melnyk blev født i Canada i 1948. Han er komponist og pianist, og så er han kendt for at have opfundet sin helt egen musikform, 'continuous music' - en særlig teknik baseret på ekstremt mange noder, som spilles hurtigt efter hinanden - en ikke helt nem udfordring for den traditionelle pianist. Resultatet er et 'lydtapet' med overtoner og resonanser, som tager lytteren på en én gang nærværende og drømmende rundrejse. I live-sammenhæng er Lubomyr Melnyk en dragende affære, uafhængig af tid og sted og så alligevel hamrende aktuel.

Til foråret udgiver Lubomyr Melnyk sit første album på det engelske pladeselskab Erased Tapes, som får titlen 'Corollaries'; indspillet og produceret af Peter Broderick (Efterklang m.fl.). Initiativtagerne til albummet er bl.a. den tyske pianist Nils Frahm, der henvendte sig til Melnyk med pladeselskabsmanden Robert Raths i ryggen. De tilbød en pladekontrakt, som Melnyk slet og ret tog i mod med ordene; "where were you guys when I was thirty?". Når 'Corollaries' udkommer 15. april, er det med artwork af den amerikanske samtidskunstner Gregory Euclide, som bl.a. er kendt for sit arbejde på Bon Ivers selvbetitlede album.

Foruden at være en af verdens bedste pianister, er Lubomyr Melnyk en sand innovatør og inspirationskilde for en lang række nyere musikere og bands. Hans sjældne live-optrædener udfordrer publikums forståelse af musikken og dens virkemidler, og det er bare lidt af det, publikum vil kunne opleve i Studie 2 til maj.

'Minimalism at its most lush, ornate, and taxing' - Pitchfork

'A major feat of virtuosity' - All Music Guide

Trailer: http://vimeo.com/57278967#at=19

Billetsalget starter mandag  11. Februar kl. 10

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Koncerthuset > Kalender > 2013 > Maj

DR Koncerthuset - Ørestads Boulevard 13 - 2300 København S.

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.