preload loader
 
 

Årets nye jazzstjerne

Studie 2,  10. januar 2014 kl. 20:00

Finalekoncerten er kulminationen på den landsdækkende komponistkonkurrence, der skal finde de mest lovende og talentfulde unge jazzkomponister lige nu. Bag konkurrence står DPA - foreningen for komponister, sangskrivere og tekstforfattere i samarbejde med DR Big Bandet. Konkurrencens tre unge finalister får på finaleaftenen uropført deres værk af DR Big Bandet og vinderen bliver udpeget af en jury bestående af Per Arnoldi, Birgit Løkke, Sidsel Storm, Carsten Dahl, Steen Hansen og sidste års vinder af konkurrencen Live Foyn Friis.

Aftenens vært er skuespiller Gunvor Reyenberg. Ud over de tre unge finalisters værker, får du mulighed for at opleve komponist og sidste års finalist Helene Bak, Dan Hemmer som gæstesolist på orgel og et helt nyt værk skrevet specielt til aftenen af jazzkomponist Ole Matthiessen. Løjerne ledes af Steen Hansen.

De tre finalister er Magnus Hjorth, Thomas Bryla og Lucas Leidinger.

JURYEN OM FINALISTERNES VÆRKER
BIRGIT LØKKE OM THOMAS BRYLAS VÆRK "PENTATONIQUE"
"Nummeret har en humoristisk tilgang og kommentar til jazzen. Klicheer er sat sammen, så det minder om tanker i hovedet, der fiser af sted, stopper lidt op, filosoferer… og rykker. Der er god energi og det er et miksmask af lidt af hvert."

SIDSEL STORM OM MAGNUS HJORTHS VÆRK "LION´S ROUTE"
"En fængende melodi fra første spillede tone. Melodien udviser en vis charme og lystighed tilsat en ro og et overskud som bestemt tiltaler mig."

LIVE FOYN FRIIS OM LUCAS LEIDINGERS VÆRK "DAYDREAMS VISIONS"
"Kompositionen har en nydelig intro; spænding og dissonans i fine blå toner. Temaet leveres også flot med et cool klaver-groove, og melodien minder mig om en jazzstandard - på en meget elegant måde!
Det er en lækker energi og fremdrift i nummeret og moderne akkorder danner grundlag for improvisation. En meget cool jazzkomposition, synes jeg. "

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Koncerthuset > Kalender > 2014 > Januar

DR Koncerthuset - Ørestads Boulevard 13 - 2300 København S.

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.