preload loader
 
 

Den største skoledag

Koncertsalen,  04. oktober 2014 kl. 20:00

Lørdag 4. oktober fejrer DR2 og DR UnderholdningsOrkestret 200 året for undervisningspligten med et brag af et skoleskema i DR Koncerthuset.

Rasmus Bjerg dæmper lyset i gymnastiksalen og tænder diskokuglen, når DR2 og DR Underholdningsorkestret ringer ind til en jubilæumsfest fyldt med gode historier fra skoletiden, musik og underholdning.

I år er det 200 år siden, at vi fik de skolelove, der gav syv års undervisningspligt for alle børn i Danmark, så i 2014 fejrer vi et af vores helt store fællesskaber: skolen.

Skolefesten du ønskede du havde været til
Husker du spanskrør og æggemadder, tyske gloser, hinkeruder og kinddans eller cigaretter bag cykelskuret, buksevand og kærestebreve? Så lån din fars aftershave eller stop vat i bh’en og tænd for den skolefest, du ville ønske, du havde haft.

Mød dine nye yndlingslærere
Glæd dig til at møde de bedste lærere, du nogensinde har haft, når Søren Malling, Steffen Brandt og TV-2, undervisningsminister Christine Antorini, Klumben & Raske Penge, Michala Petri, Knud Romer, Thomas Buch Andersen, DR Juniorkoret og en masse andre stærke navne indtager klasseværelset og giver hele Danmark den største skoledag - direkte fra DR’s Koncertsal.


Både publikum og tv-seere skal opleve et jubilæumsshow med musik, gymnastik, historie og samfundsfag, PISA-test, madpakke, hinkeruder og forældresamtaler. Rasmus Bjerg er vært og på scenen får vi store kunstnere, vigtige gæster, DR JuniorKoret og DR UnderholdningsOrkestret.

Skemaet
Morgensang er obligatorisk, og her står publikum selvfølgelig ret og afsynger, hvad end rektor forlanger. 
I historietimen oprulles de 200 års undervisningspligt - helt tilbage fra 1814, over den berømte 'sorte skole' og til nutidens heldagsskole.
I samfundsfag tager vi fat på alle de politiske slagsmål, som jubilaren har været genstand for - senest omkring den nye skolereform.
I musiktimen skal publikum fx lære at spille blokfløjte, mens gymnastiktimen blot skal nydes, når nogle af dem, der faktisk KAN bruge plinten og hesten og springbrættet viser, hvordan den skal skæres.
I fysik og kemi skal vi møde fremtidens forskere, som selvfølgelig også engang har gået i skole.

Men ingen skoledag uden frikvarter! Her bliver DR Koncerthusets foyer omdannet til skolegård med hinkeruder og flirt med dem fra parallelklassen.

Musikken
Ingen musik - intet jubilæumsshow  - og der er skrevet et hav af sange om skoletiden. Kunstnerne bag tæller bl.a. TV2, Klumben og Raske Penge.

Den største skoledag er blevet til i samarbejde med Skole200.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Koncerthuset > Kalender > 2014 > Oktober

DR Koncerthuset - Ørestads Boulevard 13 - 2300 København S.

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.