preload loader
 
 

Årets nye jazzstjerne & Leo Mathisen Prisen

Studie 2,  09. januar 2015 kl. 20:00

DPA og DR Big Bandet er fredag 9. januar vært for uddelingen hele to priser: Hugo Rasmussen får Leo Mathisen Prisen  - og samtidig kåres Året nye jazzstjerne.

Leo Mathisen Prisen uddeles for sjette gang til en nulevende dansk jazzmusiker, som på smukkeste vis viderefører jazztraditionen fra midten af forrige århundrede - Leo Mathisens tid. I år går prisen til Hugo Rasmussen, der gennem en menneskealder har en formidlet, udviklet og spillet en central rolle i jazzmiljøet i Danmark.

Leo Mathisen Prisen blev indstiftet i 2009, hvor det var 40 år siden, at swingjazz-pianisten døde. Tidligere er prisen gået til Niels Jørgen Steen, Kresten Osgood, Ib Glindemann, Ray Pitts og Tomas Franck.

Årets  nye jazzstjerne
I bedste Leo Mathisen-ånd sætter koncerten også fokus på de kommende stjerner - og er kulminationen på en landsdækkende komponistkonkurrence, der skal finde de mest lovende og talentfulde unge jazzkomponister lige nu.

Som gæstesolister vil koncerten desuden byde på Mike Andersen og Kira Skov.

Finalisterne er fundet!
Uden at vide hvem der står bag værket har juryen lyttet og bedømt værkerne i den årlige jazzkonkurrence for unge komponister og fundet tre finalister. "Det tegner godt for niveauet for dansk musik i fremtiden, når man lytter til de mange nye værker fra unge komponister. Jeg bliver helt glad og glæder mig til at høre mere", siger Niels Mosumgaard, formand i DPA – foreningen for sangskrivere, komponister og tekstforfattere.

Årets jury består af Susi Hyldgaard (jazzsangerinde og komponist), Peter Littauer (medejer af bl.a. JazzKlubben og Jazzcup), Steen Hansen (dirigent og del af DR Big Bandet), Sidsel Storm (jazzsangerinde) og Thomas Bryla (komponist og orkestrator). Med deres votering har de sendt de tre værker 'Fly Away' af Kasper Lang Eriksen, 'Pludselig Opstigning' af Mathias Heise og 'Time and Tide Waits for No Man' af Maria Malmö videre i finalen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Koncerthuset > Kalender > 2015 > Januar

DR Koncerthuset - Ørestads Boulevard 13 - 2300 København S.

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.