preload loader
 
 

Wienerfilharmonikerne

Koncertsalen,  11. juni 2015 kl. 19:30

De verdensberømte Wiener Filharmonikere på eksklusivt gæstespil. Til glæde for det danske publikum medbringer de bl.a. Carl Nielsens 4. Symfoni med tilnavnet "Det uudslukkelige". Inden pausen venter andre populære værker: Beethovens Eleonore-ouverture nr. 3 og Schuberts elegante 3. Symfoni.

Hvis man var til stede, da Wiener Filharmonikerne første gang spillede i DR Koncerthuset - det var i 2012 - husker man det tydeligt! Alene lyden af det orkester var uforglemmelig. Så meget klang, så stærk intensitet. Wiener Filharmonikerne er meget mere end de velkendte Nytårskoncerter i tv. Det er et orkester med en personlighed, som er umuligt at efterligne.

Wiener Filharmonikerne har til denne koncert også sat dansk musik på programmet, nemlig Carl Nielsens Symfoni nr. 4. Det er naturligvis en fødselsdagshilsen til Danmarks største komponist, der fylder 150 år denne måned. Carl Nielsens symfonier hører ikke til Wienernes standardrepertoire, og netop derfor bliver det så spændende at høre denne koncert. Et af verdens bedste orkestre, som med deres helt egen stil vil give os et nyt bud på et af de danske nationalværker.

Dirigenten er østrigeren Franz Welser-Möst, der uofficielt er Wiener Filharmonikernes chefdirigent. Uofficielt fordi Wiener Filharmonikerne er en autonom gruppe, som vil bestemme alt selv, og som derfor aldrig har haft en chefdirigent! Men: På Wiens Statsopera har man en chefdirigent, og fordi Filharmonikerne er husorkestret her, er Statsoperaens chefdirigent i praksis deres førstemand. Wiener Filharmonikerne har et fortrinligt samarbejde med Franz Welser-Möst, som også to gange har dirigeret den berømte Nytårskoncert.

Hent programmet for koncerten her

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Koncerthuset > Kalender > 2015 > Juni

DR Koncerthuset - Ørestads Boulevard 13 - 2300 København S.

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.