preload loader
 
 

Blancmange live

Studie 3,  09. april 2016 kl. 21:00

Blancmange tager DR Koncerthusets Studie 3 tilbage til 80'erne

Til april giver én af 80'erne bedste synthpop-grupper koncert i DR Koncerthusets passende og kulsorte Studie 3.

Gik du på Daddy's Dance Hall, On The Rox, Floss og Barbue i 80'erne? Er du vild med Depeche Mode, U2, The Cure, The Cult, Simple Minds, Ultravox, Kraftwerk, Yazoo, Bronski Beat, Soft Cell, Gary Numan, Visage, David Bowie, Erasure, synthpop og New Wave?

Du gik primært i sort tøj og elsker stadig musikken, og minderne med masser af strithår, hårlak, læder og overdrevent eyeliner. Til april kan du få et lille stykke af alt det tilbage, når én af 80'ernes bedste synthpop grupper, Blancmange, giver koncert i DR Koncerthusets Studie 3. Her kan publikum - sammen med gamle såvel som nye venner - opleve en musikalsk og stemningsmættet reunion fra en svunden tid, der for mange stadig står helt frisk i hukommelsen!

Det engelske synthpop-band Blancmange slog igennem i første halvdel af firserne, som en del af den britiske new wave- og new romantic-bølge, der også sendte navne som Gary Numan, Soft Cell, Visage, Human League, Eurythmics og ikke mindst Depeche Mode til tops. Hvor Gary Numan og Depeche Mode vandrede af mørke og dystre stier, Soft Cell og Visage dyrkede det dekadente og Human League og Eurythmics præsterede skarpslebne popperler, så arbejdede Blancmange med en udpræget britisk sans for humor som væsentligt element. Det høres fx på gruppens største hit, Living On The Ceiling, der forener let surrealistiske tekststumper med mellemøstlige temaer, pakket ind i klassisk new wave-synth. Singler som I Can't Explain, Feel Me, Blind Vision, Don't Tell Me og Waves vil vække genklang hos dem, der engang kombinerede slips med eyeliner.

Blancmange gik i opløsning i 1987, hvor medlemmerne gik hver til sit for bl.a. at dyrke andre musikalske projekter, men i 2011 blev gruppen gendannet og har siden udsendt en lille håndfuld udgivelser. Til marts er bandet aktuelle med albummet Commuter 23. Lyden beskrives som mere aggressiv og minimal og stilen såvel som humoren vinterkold, med surrealistiske tendenser på tekstsiden.

Når Blancmange til april giver koncert i Studie 3, vil publikum ikke kun få det bedste fra én af datidens ypperste synthpop-repræsentanter, men også få rendyrket 80'er-fest, når DJ Ras Bolding spiller op til dans med tidens største New Wave-hits.


OBS: VIP Meet & Greet billetter udsolgt!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Koncerthuset > Kalender > 2016 > April

DR Koncerthuset - Ørestads Boulevard 13 - 2300 København S.

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.