preload loader
nikolaj_kirk_830x200
 

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er dansk kok og madformidler. Han har haft  chefstillinger på flere kendte toprestauranter i Danmark, bl.a. formel B, hvor han var køkkenchef og bestyrer 2000-2002.

Nikolaj Kirk er dog nok mest kendt som tv-kok, der favner nye madkulturer med respekt og interesse. Han har medvirket i en lang række programmer både på TV2 og DR, senest på DR2 i "Nak og Æd".

Nikolaj Kirk skriver om sig selv:

"Jeg rejser kloden rundt i en søgen efter nye teknikker inden for maden. Jeg er altså hverken ”klassisk fransk” i mit syn på mad eller snoppet i et forsøg på at efterleve den ”gammeldags fine skole” og heller ikke ude efter at se på efter noget som helst ”molekylært” i mit køkken.

Nej - jeg er søgende efter grundteknikker. Måder at blade på eller fremelske konsistensen. Nudler, ris, trøfler, hummer og majroer er alle ligeværdige i mit køkken. Jeg interessere mig for de gamle folkekøkkenener fra Sydamerika til over Afrika og til hele Asien.

Jeg har rejst fra Grønland til Zambia, over Madagaskar til Japan og Trinidad og Tobago og set meget meget mere. Alle steder jeg kommer frem, går jeg i køkkenet med lokale folk, gerne i deres dagligdagskøkken, på skoler, virksomheder i haller eller ude på havet ombord på skibe eller ligende.

Madens historie og råvarenes vandring er magisk og jeg elsker at støde på nye eller gamle råvarer. At smage dem som de skal være direkte fra naturen. Som jeg plejer at sige: Hele verden er min legeplads!"

 

Send eller anbefal link

 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Solæg

Kog vand og salt op sammen med lidt rå rødkål - hvis du vil have lyseblå marmorering på dine æg - eller løgskaller hvis de skal være gule.

 

Skrædderduelse med kartofler

Flæsketerningerne steges på panden. Når de har taget lidt farve og afgivet lidt fedt kommes løgternene ved og steges sammen med flæsket.

 

Snysk

Snysken bliver selvfølgelig bedst, hvis det er friske sommergrøntsager man bruger.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Kokke

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.