preload loader
mette_blomsterberg_830x200
 

Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er 39 år, uddannet konditor i Kransekagehuset i 1990. Har været restauratør og konditor i Café Glyptoteket. Drier nu sin egen kage-dessertbutik "Blomsterbergs" i København.

Hun har vundet et hav af priser inden for sit fag, men er mest stolt af St. Honoré ordenen, konditorernes fornemste æresbevisning, som hun blev tildelt sidste år. Ordenen gives til fagfolk, der har en meget høj faglig standard, og som har gjort en ekstraordinær indsats for konditorfaget.

Mette J. Blomsterberg er konditor af hjertet. I hendes kager og desserter prøver hun at få smagen og skønheden til at gå op i en højere enhed, og hun forsøger hver dag at videreføre konditorfagets fornemme traditioner.

For Mette Blomsterberg er konditorlivet hendes hjertebarn, og Mette vil gøre alt for at holde liv i det gamle ærefyldte fag, der rummer så stor en plads i hendes  hjerte.

Mette Blomsterberg har medvirket i DR1 prgrammerne Det søde liv og Kongerigets kager.

 
 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er mest kendt som tv-kok, der favner nye madkulturer med respekt og interesse.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Svinekotelet med krebs, spidskål og æbler

Kog krebsene i vand tilsat hedvin og krydderurter. Pil halerne ude af skallerne. Kog spidskålen, tilsæt løg og æbler og drys halerne over. Steg koteletterne og hæld hedvin og fløde ved. Server med spidskål og krebsehaler.

 

Ged med rosmarin og kompot af kartofler samt tørt ost

Brun kødet, krydr det og lad det simre under låg 1½-2 timer. Kog kartoflerne og stamp dem med ost og yoghurt. Skær tomater i stykker og bland dem med løg, eddike, olie, sardiner og brød.

 

Kalv med porre og jordskokker

Brun jordskokker og hæld honning og hvidvin ved. Lad det simre. Krydr kødet og steg det. Tilsæt porre og svampe og steg til alt er mørt. Server kødet med jordskokker og lidt af den indkogte væde.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Kokke

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.