preload loader
Anne Hjernøes suppe med hummer
 

Skrevet af: Anne Hjernøe

 

Kold cantaloupesuppe med hummer

20. november 2011 kl. 21:32 på DR2

Suppe er som regel varmt. Men her er opskriften på en kold melonsuppe med hummerkløer og topping med græskarkerner, dild og revet citronskræl.

Ingredienser

  • 1 meget moden cantaloupe melon
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Friskkogte hummerkløer

Topping

  • Græskarkerner
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Frisk dild
  • Fintrevet citronskræl

Fremgangsmåde

Blend det meste af melonen til du har en helt flydende suppe, smag den til med lidt salt. Resten af melonen skæres i små tern og kommes i suppen. Stil suppen i køleskabet, så den er iskold når du serverer den. Tag hummerkødet ud af kløerne og pluk det i stykker. Lad evt. et stykke af kloen være hel.

Rist græskarkernerne i olie og salt til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle helt af og hak dem så groft sammen med en masse frisk dild og friskrevet citronskal. Fordel hummerkødet i den kolde suppe, og drys toppingen ovenpå og servér med det samme.

 
 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er mest kendt som tv-kok, der favner nye madkulturer med respekt og interesse.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Mampure - en lækker dip på edamamebønner

Denne opskrift fra bogen 'Spis dig fra overgangsalderen' er på en n usædvanlig lækker puré, som kan spises på brød, til salat, til middagsretten eller som en snack med grøntsagsstave.

 

Dadelkage

Denne kage er fra bogen "Spis dig fra overgangsalderen". Kagen bliver som konfekt, men er fremstillet af lutter sunde ingredienser. Brug den tilsammenkomster og festlige lejligheder.

 

Hvide asparges med brunet smør og citron

Denne opskrift på hvide asparges med brunet smør og citron er en fantastisk lækker forret med asparges, og så er den nem at lave. Kok Adam Aamann lavede rette i prorgammet 'Madmagasinet'

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Opskrifter > Annemad

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.