preload loader
Anne Hjernøes suppe med hummer
 

Skrevet af: Anne Hjernøe

 

Kold cantaloupesuppe med hummer

20. november 2011 kl. 21:32 på DR2

Suppe er som regel varmt. Men her er opskriften på en kold melonsuppe med hummerkløer og topping med græskarkerner, dild og revet citronskræl.

Ingredienser

  • 1 meget moden cantaloupe melon
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Friskkogte hummerkløer

Topping

  • Græskarkerner
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Frisk dild
  • Fintrevet citronskræl

Fremgangsmåde

Blend det meste af melonen til du har en helt flydende suppe, smag den til med lidt salt. Resten af melonen skæres i små tern og kommes i suppen. Stil suppen i køleskabet, så den er iskold når du serverer den. Tag hummerkødet ud af kløerne og pluk det i stykker. Lad evt. et stykke af kloen være hel.

Rist græskarkernerne i olie og salt til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle helt af og hak dem så groft sammen med en masse frisk dild og friskrevet citronskal. Fordel hummerkødet i den kolde suppe, og drys toppingen ovenpå og servér med det samme.

 
 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er mest kendt som tv-kok, der favner nye madkulturer med respekt og interesse.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Rød pesto af soltørrede tomater

En lækker hjemmelavet pesto, der kan bruges som tilbehør til kød, røres i friskkogt pasta eller som del af et måltid med tapas.

 

Miniburgere

Disse delikate miniburgere er med hjemmelavet ketchup, mayonnaise og sprøde stegte løgringe

 

Nytårs-kransekage-ur

Det klassiske kransekagetårn har fået ur og chokoladesnirkler - perfekt til klokken 00

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Opskrifter > Annemad

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.