preload loader
Anne Hjernøes suppe med hummer
 

Skrevet af: Anne Hjernøe

 

Kold cantaloupesuppe med hummer

20. november 2011 kl. 21:32 på DR2

Suppe er som regel varmt. Men her er opskriften på en kold melonsuppe med hummerkløer og topping med græskarkerner, dild og revet citronskræl.

Ingredienser

  • 1 meget moden cantaloupe melon
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Friskkogte hummerkløer

Topping

  • Græskarkerner
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Frisk dild
  • Fintrevet citronskræl

Fremgangsmåde

Blend det meste af melonen til du har en helt flydende suppe, smag den til med lidt salt. Resten af melonen skæres i små tern og kommes i suppen. Stil suppen i køleskabet, så den er iskold når du serverer den. Tag hummerkødet ud af kløerne og pluk det i stykker. Lad evt. et stykke af kloen være hel.

Rist græskarkernerne i olie og salt til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle helt af og hak dem så groft sammen med en masse frisk dild og friskrevet citronskal. Fordel hummerkødet i den kolde suppe, og drys toppingen ovenpå og servér med det samme.

 

Send eller anbefal link

 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Anne Hjernøe

Anne er ikke uddannet kok, men har altid haft en passion for mad - de gode råvarer, spændende sammensætninger og lækkert udseende, dvs. mad, der appellerer til alle sanserne.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Rejecarpaccio

Rå rejer er ikke bare noget man lige skaffer. Man må tale med sin fiskehandler. Når det er fjordrejesæson, så er det straks nemmere

 

Bellini

Denne drink er opfundet af den legendariske bartender Giuseppe Cipriani - den oprindelige ejer af Harrys Bar i Venedig

 

Brombærglas

Start med brombærgele og lav derefter chokolademoussen. Glassene skal stå i køleskab til næste dag, før de færdig-dekoreres.

 

jamie_oliver_200x90

claus_meyer_200x90

nikolaj_kirk_200x90

Brødrene Price

camilla plum 200x90

mette_blomsterberg200x90

Anne Hjernøe

tina_nordstrom_200x90

madhur_jaffrey_200x90

delia_smith_200x90

nigella_lawson_200x90

mik_schack_200x90

 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Opskrifter > Annemad

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.