preload loader
Anne Hjernøes suppe med hummer
 

Skrevet af: Anne Hjernøe

 

Kold cantaloupesuppe med hummer

20. november 2011 kl. 21:32 på DR2

Suppe er som regel varmt. Men her er opskriften på en kold melonsuppe med hummerkløer og topping med græskarkerner, dild og revet citronskræl.

Ingredienser

  • 1 meget moden cantaloupe melon
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Friskkogte hummerkløer

Topping

  • Græskarkerner
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Frisk dild
  • Fintrevet citronskræl

Fremgangsmåde

Blend det meste af melonen til du har en helt flydende suppe, smag den til med lidt salt. Resten af melonen skæres i små tern og kommes i suppen. Stil suppen i køleskabet, så den er iskold når du serverer den. Tag hummerkødet ud af kløerne og pluk det i stykker. Lad evt. et stykke af kloen være hel.

Rist græskarkernerne i olie og salt til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle helt af og hak dem så groft sammen med en masse frisk dild og friskrevet citronskal. Fordel hummerkødet i den kolde suppe, og drys toppingen ovenpå og servér med det samme.

 
 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Vandmelonsalat med feta og græskarkerner

Rist græskarkernerne sprøde i olie og salt, lad dem køle af

 

Grillede ferskener med bosnisk pølse og røget ost

Skær ferskenerne i halve, fjern stenene og grill ferskenerne på havegrillen

 

Grillspid med lammehjerte, lever og æbler

Læg grillspiddene i blød i vand i en halv times tid. Skær lever

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Opskrifter > Annemad

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.