preload loader
Anne Hjernøes suppe med hummer
 

Skrevet af: Anne Hjernøe

 

Kold cantaloupesuppe med hummer

20. november 2011 kl. 21:32 på DR2

Suppe er som regel varmt. Men her er opskriften på en kold melonsuppe med hummerkløer og topping med græskarkerner, dild og revet citronskræl.

Ingredienser

  • 1 meget moden cantaloupe melon
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Friskkogte hummerkløer

Topping

  • Græskarkerner
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • Lidt Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Frisk dild
  • Fintrevet citronskræl

Fremgangsmåde

Blend det meste af melonen til du har en helt flydende suppe, smag den til med lidt salt. Resten af melonen skæres i små tern og kommes i suppen. Stil suppen i køleskabet, så den er iskold når du serverer den. Tag hummerkødet ud af kløerne og pluk det i stykker. Lad evt. et stykke af kloen være hel.

Rist græskarkernerne i olie og salt til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle helt af og hak dem så groft sammen med en masse frisk dild og friskrevet citronskal. Fordel hummerkødet i den kolde suppe, og drys toppingen ovenpå og servér med det samme.

 
 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er mest kendt som tv-kok, der favner nye madkulturer med respekt og interesse.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Svinekotelet med krebs, spidskål og æbler

Kog krebsene i vand tilsat hedvin og krydderurter. Pil halerne ude af skallerne. Kog spidskålen, tilsæt løg og æbler og drys halerne over. Steg koteletterne og hæld hedvin og fløde ved. Server med spidskål og krebsehaler.

 

Ged med rosmarin og kompot af kartofler samt tørt ost

Brun kødet, krydr det og lad det simre under låg 1½-2 timer. Kog kartoflerne og stamp dem med ost og yoghurt. Skær tomater i stykker og bland dem med løg, eddike, olie, sardiner og brød.

 

Kalv med porre og jordskokker

Brun jordskokker og hæld honning og hvidvin ved. Lad det simre. Krydr kødet og steg det. Tilsæt porre og svampe og steg til alt er mørt. Server kødet med jordskokker og lidt af den indkogte væde.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Opskrifter > Annemad

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.