preload loader
Kage i to lag (Evu)
 

Lakrids-lagkage

28. august 2012 kl. 20:00 på DR1

Du skal bruges 2 kageforme med en diameter på henholdsvis 24 cm. og  14 cm.

Kagebunde

Ingredienser:

  • 450 g. sukker
  • 250 g. hvedemel
  • 250 g. smør
  • 150 g. vand
  • 90 g. maizena
  • 4 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. ingefær (friskrevet)
  • 1½ tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

1) Smelt smør i vand og afkøl.

2) Pisk sukker, vaniljesukker og æg luftigt.

3) Sigt mel, bagepulver og maizena og vend skiftevis melblanding  og smørvand i æggemassen.

4) Spray/smør fedtstof i formene, læg bagepapir i bundene og spray/smør igen.
Fyld formene så dejen har samme højde.

5) Bages ved 165 grader (varmluftovn), stor form i ca. 45 min - lille form i ca. 35 min. (Tjek med en strikkepind om de er bagte. Siderne løsnes og bundene afkøles i form i 10-20 min., vendes ud på en bagerist og afkøles helt før de deles i 2.)

6) De store bunde lægges sammen med en creme af hvid chokolade og lakrids.

7) De små bunde lægges sammen med en mousse af mango og appelsin.

8) Begge bunde smøres op med smørcreme og overtrækkes med fondant.

9) Placer 4 sugerør med grillpinde indeni i midten af den store kage, så at den lille kage kan stå ovenpå uden at synke. Sæt forsigtigt den lille kage ovenpå og så skal der pyntes.



Smørcreme

Ingredienser:

  • 375 g. smør (stuetemperatur)
  • 250 g. sukker
  • 75 g. flormelis
  • 1½ pasteuriserede æggehvider
  • 75 g. vand
  • 20 dråber citronolie


Fremgangsmåde:

1) Kog vand og sukker indtil 120 grader (tjek temperaturen med et madtermometer).

2) Pisk æggehviderne til de er stive, tilsæt flormelis og pisk, ved høj hastighed, i ca. 5 min.

3) Den kogende sirup hældes langsomt i marengsmassen, mens der piskes videre indtil cremen er kølet af.

4) Smørret tilsættes lidt ad gangen mens der stadig piskes og citronolien kommes i til sidst sammen med evt. farvestof.



Kagecreme med hvid chokolade og lakrids

Ingredienser:

  • 10 g. smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl. Mælk/kaffefløde/piskefløde
  • 2 spsk. sukker
  • 1½ tsk. Maizena
  • 50 g. hvid chokolade
  • 1 spsk. pulveriseret lakrids (kan fås i helsekostforretninger)

Fremgangsmåde:

1) Æg, fløde, maizena og sukker piskes sammen og bringes i kog.

2) Gryden tages af varmen og tilsættes lakridspulver (pisk til det er opløst).

3) Smør og chokolade tilsættes under omrøring.

4) Cremen afkøles.


Mango/appelsin mousse

Ingredienser:

  • 2 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 4 blade husblas
  • 1½ dl. Antons økologiske mangosaft
  • 3 spsk. sukker
  • 1 dl. piskefløde
  • 8 dr. appelsinolie (kan fås i helsekostforretninger)

Fremgangsmåde:

1) Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op af vandet og kom den i en skål, der kan tåle mikroovn.

2) Smelt husblassen i mikroovn i ca. 8 sek. Rør mangojuicen og appelsinolien i.

3) Pisk æggeblommer og sukker sammen i en ny skål, til det er stift.

4) Tilsæt husblasblandingen i en tynd stråle.

5) Vend forsigtigt blandingen med 1 dl. stiftpisket piskefløde og stil cremen på køl.



Fondant

Ingredienser:

  • 350 g. flormelis
  • 15 Haribo skumfiduser
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk.vand
  • 1 spsk. olie


Fremgangsmåde:

1) Ingredienserne blandes og smeltes i en mikroovn i 4 + 30 sek. Røres grundigt efter hver gang.

2) Når blandingen er helt smeltet kan evt. farve tilsættes. Rør flormelis i (fondanten skal være blød og lidt klistret ), ælt grundigt og lad blandingen hvile (pakket i plastik) i en halv time på køkkenbordet før den er klar til brug.

 

Send eller anbefal link

evu

Evus opskrift

 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Anne Hjernøe

Anne er ikke uddannet kok, men har altid haft en passion for mad - de gode råvarer, spændende sammensætninger og lækkert udseende, dvs. mad, der appellerer til alle sanserne.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Karpe au bleu

Fyld bughulen på karpen med chili, citronskiver og timian.

 

Frugtspyd med chilisalt

Skær ananas og vandmelon ud i aflange stykker

 

jamie_oliver_200x90

claus_meyer_200x90

nikolaj_kirk_200x90

Brødrene Price

camilla plum 200x90

mette_blomsterberg200x90

Anne Hjernøe

tina_nordstrom_200x90

madhur_jaffrey_200x90

delia_smith_200x90

nigella_lawson_200x90

mik_schack_200x90

 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Opskrifter > Den store bagedyst > Den store bagedyst 2012

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.