preload loader
Tarte au citron
 

Tarte au citron

Ingredienser :

  • Mørdej
  • 250 g mel
  • 170 g smør
  • 60-70 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 lille æg
  • Et lille nip salt

    Citron-creme
  • Fileter af 2 citroner
  • Revet skal af 1 citron
  • 100 g sukker
  • 2 hele æg + 2 blommer
  • 2 dl fløde

    Italiensk marengs
  • 125 g æggehvide
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde:

Til mørdejen smuldres smørret i melet sammen med flormelis, vaniljesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt - den må ikke æltes. Dejen skal hvile en times tid i køleskabet. Så bager man dejen i en passende form "blindt" - det vil sige, man lægger et stykke bagepapir over dejens bund og sider og fylder formen med fx tørrede ærter, så dejen ikke hæver op under bagningen, som foregår ved 220 grader i ca. 15 min. Derpå fjernes ærter og bagepapir og tærten får fem minutter til i ovnen.

Til cremen blendes citronfileterne med skal, sukker, æg og æggeblommer, hvorpå fløden blandes i. Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter, eller til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.

Til den italienske marengs kommes sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar, lidt tyktflydende sirup.
Imens piskes æggehviderne til skum, hvorpå den kogende sukkerlage lidt efter lidt tilsættes, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet lidt af. Kom den derpå i en sprøjtepose.

Tag tærten ud og dekorer den med marengsmassen. Sæt den tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden. Lad tærten køle af før den spises. 

 

Se udsendelse 27

 
 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er mest kendt som tv-kok, der favner nye madkulturer med respekt og interesse.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Mampure - en lækker dip på edamamebønner

Denne opskrift fra bogen 'Spis dig fra overgangsalderen' er på en n usædvanlig lækker puré, som kan spises på brød, til salat, til middagsretten eller som en snack med grøntsagsstave.

 

Dadelkage

Denne kage er fra bogen "Spis dig fra overgangsalderen". Kagen bliver som konfekt, men er fremstillet af lutter sunde ingredienser. Brug den tilsammenkomster og festlige lejligheder.

 

Hvide asparges med brunet smør og citron

Denne opskrift på hvide asparges med brunet smør og citron er en fantastisk lækker forret med asparges, og så er den nem at lave. Kok Adam Aamann lavede rette i prorgammet 'Madmagasinet'

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Opskrifter > Spise med Price

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.