preload loader
sitetop
drnumobilbeta1

DR NU mobil

02. apr. 2012 15.11 

Med DR NU mobil kan du se DR TV i browseren på din mobil. Du kan tilgå tjenesten fra www.dr.dk/nu-mobil eller www.dr.dk/nu, hvorfra du bliver dirigeret over til den mobil-tilpassede version.

DR NU mobil er udviklet via åbne standarder (bl.a. HTML5), og det ikke er nødvendigt for dig at skulle installere en app fra en appstore eller et plugin (f.eks flash).

Du kan installere en genvej på dit skrivebord på mobilen, der vil fungere som en slags 'app' til hurtigt at starte DR NU mobil.


Ofte stillede spørgsmål om DR NU til mobil

Hvilke programmer og kanaler kan jeg se?
På DR NU mobil kan du se alle DRs kanaler live samt en lang række programmer on demand, når du har lyst. DR NU mobil tilbyder det samme indhold som DR NU på dr.dk. Når indhold er opdateret til dr.dk/nu, vil det samtidigt være klar til at kunne ses på DR NU mobil.

Hvilke mobil-telefoner virker det på?
DR NU mobil er lavet til nyere smartphones, vejl. nyere end 2 år.

Du skal have et af disse styresystemer:
- iOS 4, 5 og nyere
- Android: 2.3 og nyere

Andre mobiltelefoner
Ikke alle mobiltelefoner kan anvende DR NU Mobil. DR er ved at undersøge om flere mobiltelefoner kan understøttes.

Tablets
DR NU mobil virker på mange tablets, men videokvaliteten og opbygningen er ikke optimeret til tablets endnu.

Hvilket netværk skal jeg bruge?
DR NU mobil fungerer kun på wifi, 3G og 4G. Du kan vælge videokvaliteterne Lav (ca. 200 kbit/sekund), Mellem (ca. 400 kbit/sekund) og Høj (ca. 600 kbit/sekund) afhængig af hvor godt netværk er. Hvis du har problemer med buffering kan du prøve at vælge en lavere videokvalitet end den du ser.

Hvilken video-kvalitet streames der i?
Der er lavet særlige video-kvaliteter til mobiltelefoner der ofte er på et netværk med lav netværks forbindelse, derfor vil kvaliteten være lavere en almindeligt DR NU på pc. Du kan vælge mobilformaterne Lav (ca. 200 kbit/sekund), Mellem (ca. 400 kbit/sekund) og Høj (ca. 600 kbit/sekund).

Hvilken streaming type anvendes?
DR NU mobil bruger streamingtyperne HLS til iOS-telefoner og RTSP til Android-telefoner.

Kan man bruge 3. parts-plugins til afspilning?
Visse Android-telefoner kan have problemer med at afvikle DR NU Mobil med deres indbyggede afspiller selv om der er god netforbindelse. Det kan give sig udslag i udfald eller firkanter i billedet. Hvis du oplever disse problemer, kan du med fordel installere en anden player til din mobil browser, f.eks vplayer.

Live-tv på Android
Visse Android-telefoner har problemer med at afspille live tv-stream. DR har oprettet en alternativ live-stream til disse modeller. Det kan vare op til 10-20 sekunder før live-streamen starter. Vi arbejder på at løse problemet og nedbringe ventetiden.

Jeg har flash på min mobiltelefon?
Hvis du har flash installeret på din mobiltelefon kan du også se tv via vores almindelige ikke-mobil-tilpassede version af DR NU på dr.dk, men det kræver en god netværksforbindelse.

Pris-information
DR NU mobil er gratis at bruge. Vær dog opmærksom på at video-streaming er datakrævende og at datatrafik kan være dyrt. Kontakt dit mobilselskab for flere oplysninger.

Kan jeg se DR NU mobil I udlandet?
DR NU mobil er geoblokeret for udlandet af rettighedsmæssige årsager, på samme måde som dr.dk/nu. Visse programmer on demand er blokeret i udlandet – og du kan kun se DR Update live.

Feedback
Skriv til os via formularen på ‘Giv feedback’-siden i DR NU mobil eller på mobil@dr.dk

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mobil > Artikler

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.