preload loader

En klassiker blandt gryderetter!

 

Bøf Stroganoff

Ingredienser

750 gram oksefilet eller inderlår
1 pakke bacon i skiver
50 gram margarine
1 løg
1 tsk paprika
250 gram champignons
2½ dl okseboullion
2 spsk hvedemel
1 dl tomatpure
4 modne tomater
1 dl fløde
salt og peber

 

Fremgangsmåde

Skær kødet i tykke strimler. Klip/skær bacon i store stykker og steg det sammen med kødet i margarinen.

Skræl løget og hak det fint.Når kødet er blevet brunet steges løget med.

Tag gryden af varmen, tilsæt paprika, rør godt og sæt den tilbage på varmen, hvor den nu skal varmes godt i gennem.

Rens champignons og skær dem over i halve. De blandes i gryden, mens der røres. Lad dem koge med i et par minutter før boullion, meljævning og tomatpure tilsættes.

Tomaterne skoldes, flåes, deles og udkernes. De kommes i gryden og retten simrer under låg i cirka 1 time.

Retten koges op og fløden hældes i lidt af gangen. Smag til med salt og peber og server med kartoffelmos.

 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Svinekotelet med krebs, spidskål og æbler

Kog krebsene i vand tilsat hedvin og krydderurter. Pil halerne ude af skallerne. Kog spidskålen, tilsæt løg og æbler og drys halerne over. Steg koteletterne og hæld hedvin og fløde ved. Server med spidskål og krebsehaler.

 

Ged med rosmarin og kompot af kartofler samt tørt ost

Brun kødet, krydr det og lad det simre under låg 1½-2 timer. Kog kartoflerne og stamp dem med ost og yoghurt. Skær tomater i stykker og bland dem med løg, eddike, olie, sardiner og brød.

 

Kalv med porre og jordskokker

Brun jordskokker og hæld honning og hvidvin ved. Lad det simre. Krydr kødet og steg det. Tilsæt porre og svampe og steg til alt er mørt. Server kødet med jordskokker og lidt af den indkogte væde.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Opskrifter > God_mad

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.