preload loader

En klassiker blandt gryderetter!

 

Bøf Stroganoff

Ingredienser

750 gram oksefilet eller inderlår
1 pakke bacon i skiver
50 gram margarine
1 løg
1 tsk paprika
250 gram champignons
2½ dl okseboullion
2 spsk hvedemel
1 dl tomatpure
4 modne tomater
1 dl fløde
salt og peber

 

Fremgangsmåde

Skær kødet i tykke strimler. Klip/skær bacon i store stykker og steg det sammen med kødet i margarinen.

Skræl løget og hak det fint.Når kødet er blevet brunet steges løget med.

Tag gryden af varmen, tilsæt paprika, rør godt og sæt den tilbage på varmen, hvor den nu skal varmes godt i gennem.

Rens champignons og skær dem over i halve. De blandes i gryden, mens der røres. Lad dem koge med i et par minutter før boullion, meljævning og tomatpure tilsættes.

Tomaterne skoldes, flåes, deles og udkernes. De kommes i gryden og retten simrer under låg i cirka 1 time.

Retten koges op og fløden hældes i lidt af gangen. Smag til med salt og peber og server med kartoffelmos.

 

DR KOKKENE

Brødrene Price

Ingredienserne i brødrene Prices programmer er Nysgerrighed, humor, gode historier og anekdoter fra barndommens køkken. Og så rigeligt med smør.

 

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er mest kendt som tv-kok, der favner nye madkulturer med respekt og interesse.

 

Claus Meyer

Claus Meyer betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Han har medvirket i en række udsendelser på DR1 og er medejer af en lang række virksomheder, der alle beskæftiger sig med mad.

 

NYESTE OPSKRIFTER FRA DR.DK/MAD

Miniburgere

Disse delikate miniburgere er med hjemmelavet ketchup, mayonnaise og sprøde stegte løgringe

 

Nytårs-kransekage-ur

Det klassiske kransekagetårn har fået ur og chokoladesnirkler - perfekt til klokken 00

 

Minitærter med spinat og svampe

De små mørdejstærter med smørstegte svampe og fetasmulder er gode som forret eller appetizer

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Mad > Opskrifter > God_mad

© Copyright DR 2016. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.