preload loader
Arne Astrup, leder af Institut for Human Ernæring ved Københavns Universitet.

© DR

 

Skrevet af: 

 

Ekspert i vægttab: Kost og kalorier er vigtigere end motion

31. jan. 2013 14.10 

Kære Arne,

Hvilken rolle spiller motion, når man skal tabe sig? Jeg bliver ofte mere sulten, når jeg løbetræner, og så æder jeg mere i stedet for at tabe mig.

Sådan lød et spørgsmål fra en læser til ernæringsekspert, dr. med. Arne Astrup, der lige over middag stillede op til livechat med brugerne på dr.dk.

Han svarede:

- Motion er ikke så vigtigt for selv vægttabet på den korte bane - der er kost/diæt/kalorieindtagelsen det vigtigste at fokusere på. Men motionen er meget vigtig dels for sundheden og for at bevare vægttabet på sigt. Personligt ville jeg slet ikke kunne undvære motionen for at have velbefindende, humør og til at holde vægten.

Arne Astrup, der er leder af Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet, har medvirket i et forskningsprojekt på Alabama University og slankekurenes myter i offentligheden, som netop er publiceret i det videnskabelige tidsskrift, New England Journal og Medicine.

Forskningen viser blandt andet, at det bedst kan betale sig, at tabe sig i en fart i stedet for at slanke sig langsomt. Folk som taber sig hurtigt har nemlig nemmere ved at bevare et vægttab på længere sigt.

Nedenfor kan du læse, hvad læserne spurgte Arne Astrup, og hvad han svarede.

Dr. med. Arne Astrup er også manden bag bøgerne Verdens Bedste Kur og opfølgeren VBK Verdens Bedste Kur 2.0, som er skrevet sammen med TV 2's ernæringsekspert, Christian Bitz.

Send eller anbefal link

 

TV- og radio

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Nyheder > Artikler

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.