Frikirke afviser at man uddriver djævle på børn

Frikirken Evangelist kender ikke til at børn er udsat for djævleuddrivelser, siger en talskvinde for kirken.

Frikirken Evangelist kender ikke til at børn er udsat for djævleuddrivelser.

Det siger kirken dagen efter at flere børn fra Evangelist i magasinet 21 Søndag fortalte om uddrivelser, som psykologer kalder psykisk tortur.

Hverdag

Djævleuddrivelser er en del af hverdagen hos frikirken Evangelist. Men den nyreligiøse bevægelse afviser, at børn bliver udsat for de meget voldsomme uddrivelsesmetoder.

Når Evangelist holder bønnemøder, sker der djævleuddrivelser, fortæller talsmand for bevægelsen, Camilla Holstein:

- Vi prædiker. Så sker der nogle uddrivelser. Det er ikke noget nyt. Det er ikke noget fremmed. Det har kristne gjort i mange, mange hundreder år, siger hun.

Camilla Holstein kan ikke med sikkerhed sige, at børn ikke har overværet djævleuddrivelse på bønnemøderne hos Evangelist. Men det er forældrenes ansvar, at børnene ikke lider overlast, mener hun.

Ikke for børn

- De folk som kommer er godt klar over hvad der foregår. Tager man små børn med til en bønnenat, der satarter klokken 20 og slutter klokken 2 ... Det er jo ikke for børn. Det er for voksne mennesker, siger hun.

Ledelsen i Evangelist holder i aften et møde, hvor den tager stilling til, om frikirken vil lægge sag an mod DR på baggrund af de beskyldninger, der kom frem i 21 Søndag.

DRs afsløringer af djævleuddrivelserne i Evangelist fik i dag fået socialdemokraten Lars Rasmussen til at melde bevægelsen til politiet.

 • Print
 • Del artiklen:

  Tag dr.dk Nyheder med dig

  Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

  Vis alle nyhedsbreve
  Vis alle nyhedsbreve
  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: