Evangelister tabte millionsag

Den religiøse bevægelse Evangelist får ingen erstatning af Midt- og Vestjyllands politi.

Den religiøse bevægelse Evangelist får ingen millionerstatning fra Midt- og Vestjyllands Politi. Det har Retten i Holstebro afgjort til formiddag.

Politiassessor Jens Laurberg fra Midt-og Vestjyllands Politi er tilfreds med dommen.

- Det er en blåstempling af politiets arbejde. Retten har tilkendegivet, at vi har gjort det, så hurtigt og skånsomt som overhovedet muligt, siger Jens Laurberg.

Det var en anmeldelse fra organisationen Børns Vilkår, der fik Midt- og Vestjyllands politi til at undersøge et påstået tilfælde af psykisk og fysisk overgreb mod en 11-årig dreng, mens han var på besøg hos Evangelist på en ejendom i Arnborg.

Politiet vurderede efter afhøring af drengen, at der ikke var grundlag for at rejse tiltale. Men alene det at politiet satte en efterforskning i gang har haft store negative konsekvenser for Evangelist, påstår bevægelsen.

Men det argument holdt ikke i retten.

Evangelist: Politiet burde ikke undersøge

Advokat for Evangelist, Peter Hjørne, mener, at politiet slet ikke burde have indledt en efterforskning af et påstået overgreb mod en 11-årig dreng.

- Politiet afviser i forvejen mange sager, og de burde også have afvist denne sag. Politiet får jo mange anmeldelser, hvor folk bare vil chikanere hinanden. Og Evangelist har i hvert fald opfattet det her som en chikane-akt fra foreningen Børns Vilkår, siger han.

Peter Hjørne vil ikke udelukke at sagen bliver anket til Vestre Landsret.

- Intet kan udelukkes på forhånd, siger han.

Ud over nederlaget i retten skal Evangelist også betale sagens omkostninger.

 • Print
 • Del artiklen:

  Tag dr.dk Nyheder med dig

  Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

  Vis alle nyhedsbreve
  Vis alle nyhedsbreve
  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: