DSB stopper al kørsel med IC4

Samtlige IC4-tog er fra tirsdag den 15. november taget ud af drift.

Det oplyser DSB i en pressemeddelse.

Der er fundet ligheder mellem signalforbikørslen i Marslev i sidste uge, hvor et IC4-tog ikke kunne bremse, og en hændelse i Høje Taastrup den 4. november, og derfor bliver al kørsel med IC4-tog indstillet indtil videre.

Sikkerhed forud for alt andet

Dermed kan DSB ikke afvise, at der er tale om en generel fejl og har derfor besluttet at standse al kørsel med IC4-tog indtil begge hændelser er undersøgt af Havarikommissionen, og der er fundet en afklaring på situationen.

- Der har indtil nu ikke været nogen indikationer af, at der har været tale om en generel fejl, men vi har i forbindelse med vores granskninger af indrapporteringer af tilsvarende hændelser, konstateret endnu en signalforbikørsel, hvor der er visse ligheder i hændelsesforløbet op til forbikørslen, siger koncerndirektør for DSB Vedligehold Frank Olesen.

Andre tog sættes ind

I videst muligt omfang indsætter DSB andre togtyper i de afgange, der var planlagt kørt med IC4-tog.

DSB ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår IC4-togene igen kommer i drift og afventer de nærmere undersøgelser, der bliver foretaget i tæt samarbejde med Havarikommissionen.

 • Print
 • Del artiklen:

  Tag dr.dk Nyheder med dig

  Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

  Vis alle nyhedsbreve
  Vis alle nyhedsbreve
  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: