Gendannede Beach Boys udgiver ny single

Det legendariske band fra Californien er klar med sin første single i 20 år som optakt til en kommende 50-års jubilæums-turné.

Den gendannede popgruppe Beach Boys, der havde sin storhedstid i 1960'erne, har udsendt en lille forsmag på deres første single i to årtier, "That's Why God Made the Radio", som indledning på gruppens 50-års jubilæumsturné.

Gruppen, med de tre Wilson-brødre Brian, Carl og Dennis, fætteren Mick Love og vennen Al Jardine, blev dannet i 1961 og udgav året efter sit første album "Surfin".

Hits som "Good Vibrations" og "California Girls" var i 1960'erne indbegrebet af det sydlige Californiens sorgløse surferliv.

En hyldest til radioen

Og alt er ved det gamle på bandets nye nummer. En let og glad popsang, der minder om gruppens gyldne dage, hvor de harmoniske mandestemmer hurtigt blev kendt over hele verden.

- Det er en hyldest til radioen, som betød så meget for mange mennesker, siger sangskriver Mike Love på et videoklip, som gruppen har lagt ud på YouTube.

- Det er vores nye single fra vores nye album, og kan man lide vores lyd, så vil den blæse sokkerne af dig, tilføjer Al Jardine.

Samtlige numre er nye

Jardine, Love og frontfiguren Brian Wilson har suppleret op med Bruce Johnston og David Marks på det nye album og turnéen. Wilsons brødre, Carl og Dennis, døde i henholdsvis 1983 og 1998.

Albummet, der endnu ikke har fået en titel, bliver udgivet den 5. juni. Og samtlige numre er helt nye, siger Wilson.

Stranddrengene kommer også forbi Danmark på turnéen. Den 1. august optræder Beach Boys på amfiscenen ved Musikhuset i Aarhus.

/ritzau/Reuters

  • Print
  • Del artiklen:

    Tag dr.dk Kultur med dig

    Få dagligt nyt fra DR Kultur.

    Vis alle nyhedsbreve