preload loader
id top
Simon Toyne - Sanctus

Simon Toynes debutroman 'Sanctus' er månedens bog i Krimiklubben i maj.

© Forlaget Jentas

 

Skrevet af: 

 

Simon Toyne: 'Sanctus'

Kort efter, at munken Samuel er blevet indviet i det hemmelige broderskab Sanctus, flygter han fra ordenen og kravler op på toppen af en 300 meter høj klippe, hvor han stiller sig med armene strakt ud til siderne.

Klippen er toppen af det sagnomspundne citadel i byen Ruin i Tyrkiet, og i citadellet har de kutteklædte munke i årtusinder vogtet broderskabets hemmeligheder.

Efter nogle timer, hvor medier fra nær og fjern har vendt linsen mod munken på toppen, kaster han sig ud fra klippen under hele verdens opmærksomhed.

Det hemmelige sakramente
Samuels noget usædvanlige selvmord er startskuddet i Simon Toynes hæsblæsende debutroman, 'Sanctus'.

Mens munkene i Sanctus-ordenen gør hvad de kan for at forhindre sandheden om broderskabet i at komme frem, arbejder en gruppe mennesker på det stik modsatte.

De vil afsløre ordenens ældste hemmelighed: Sakramentet. Og Samuels selvmord er præcist den begivenhed, de har ventet på gennem generationer.

Journalisten Liv Adamsen bliver draget ind i sagen af personlige årsager, og hun sætter sig for at finde ud af, hvad der egentlig skete, da Samuel valgte offentligheden som vidne for sit selvmord.

Men Sanctus-ordenen er ikke sådan at bide skeer med, og Liv Adamsen oplever livsfarlig modstand, jo tættere hun kommer på.

Om forfatteren
'Sanctus' er Simon Toynes debutroman. Toyne opgav i 2007 sit job som tv-producer for at udforske kreativiteten, og det udmøntede sig i 'Sanctus'.

Bogen er den første i den planlagte Ruin-trilogi. Den anden del, 'Nøglen', udkommer som e-bog den 20. juli og på tryk den 10. oktober 2012.

Man kan godt se, at Toyne har en baggrund i tv-verdenen, da han har produceret en teaser for sin bog i form af en trailer. Se den her. 

Der er også allerede lavet en trailer til efterfølgeren, 'Nøglen'. Den kan du se her.

 

Send eller anbefal link

Krimiklub-debatten

Månedens krimi

Krimiklubbens læseplan

 
 
Læseklubberne - vær med i klubben

DR Krimiklubben - for dig der elsker spænding

Tilmeld dig Krimiklubben og få direkte besked om nye klubtilbud - forfattermøder, gratis lydbogspodcasts, månedens bøger, DR-indslag og særlige arrangementer

Nyhedsbrev

 
Litteratursiden debat
 
 
 
Du er her: dr.dk > Nyheder > Kultur > Læseklubber > Krimiklubben > Maanedens_krimier

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.