Stegt flæsk den foretrukne valgmenu

Der var kamp om det skiveskårne brystflæsk i landets dagligvarebutikker på valgdagen. Danskerne har nemlig gjort stegt flæsk med persillesovs og kartofler til en mærkedag-ret, når der er valg.

Stegt flæsk var på menuen i rigtig mange hjem efter valgdagens tur omkring stemmestederne.

Coop Danmark solgte markant mere fersk svinebryst i skiver den 12. og 13. november end normalt. Det skriver Landbrugsrådets ugemagasin FoodCulture.

Og nogle kunder havde mere end vanskeligt ved at finde råvarerne til det stegte valgflæsk. De måtte rundt i flere butikker, før det lykkedes.

- I forhold til en normal dag solgte vores butikker mere end seks gange så meget flæsk på valgdagen, fortæller informationsdirektør hos Coop Danmark, Jens Juul Nielsen.

Han fortsætter:

- Men også dagen før, var der gang i salget. Der solgte vi lidt mere end tre gange så meget flæsk, som vi plejer.

Noget tyder altså på, at flæsket nu tager plads sammen med andre mærkedag-retter, som anden og flæskestegen juleaften. Stegt flæsk med persillesovs og kartofler er ganske enkelt blevet danskernes nationalret, når de går til valg.

  • Print
  • Del artiklen:

    Tag dr.dk Nyheder med dig

    Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

    Vis alle nyhedsbreve
    Vis alle nyhedsbreve
    • Kun breaking:
    • Alle nyheder: