Kabel-kunder går glip af tv-kanaler

Mere end 1,2 millioner husstande med kabel-tv har fået at vide, at de intet skal gøre, når det nye tv-signal træder i kraft 1. november. Man har bare glemt at fortælle, at op til 14 kanaler forsvinder.

Når det nye tv-signal træder i kraft 1. november går landets mere end 1,2 millioner kabel-tv-kunder glip af op til 14 kanaler, hvis ikke de kan se digitalt tv.

Budskabet fra den offentlige kampagne Det Nye TV-signal har ellers ikke været til at tage fejl af.

- Modtager du det tv via kabel skal du ikke gøre noget. Du kan fortsætte med at se tv, nøjagtig som du gør i dag, lyder det i kampagnens informationsfilm, der skal forberede danskerne på det nye tv-signal 1. november.

Fortæller ikke alt

Og Yousee, der har knap 1,2 millioner kabel-kunder, forklarer på deres servicetelefon, at "med kabel-tv fra Yousee skal du ikke gøre noget for at se tv efter 31. oktober."

Men hvad hverken Yousee eller den offentlige kampagne fortæller er, at kabel-kunderne går glip af op til 14 kanaler, hvis de ikke kan se digitalt tv. For landets to største leverandører af kabel-tv, Yousee og Telia Stofa, lukker begge ned for flere af deres analoge kanaler.

Har man derfor hverken fladskærm med indbygget digital modtager eller en seperat digital-boks, må man vinke farvel til flere svenske og tyske kanaler plus nogle af de nye fra DR og TV 2-regionerne.

Betaler for manglende kanaler

- Dem vil jeg ikke kunne se, hvis jeg ikke går ud og investerer nogle penge. Jeg betaler altså lidt over 200 kroner for nogle muligheder i den pakke, som jeg ikke kan få gavn af, siger Sevgyl Abdulovski, der er kabel-kunde hos Yousee, til DR Nyheder.

Hos Yousee forklarer vicedirektør Ulf Lund den mangelfulde kommunikation med, at det væsentligste har været at forsikre kabel-kunderne om, at deres tv ikke går i sort 1. november.

Fordele som digital kunde

- Men det er også rigtigt, at vi har et udbud, hvor man får endnu mere ud af det, hvis man er digital, fortæller Ulf Lund til DR Nyheder.

Han understreger desuden, at de analoge kunder uden digitale modtagere vil kunne se lige så mange kanaler efter 1. november, som de kan i dag.

Yousee sender det digitale signal ud til alle deres kunder uden ekstra beregning. Derfor kan tv-seere med enten et fjernsyn med digital tuner eller en separat digitalboks modtage det digitale signal og dermed bedre billeder uden ekstra beregning.

Nyt tv-signal sender rette signaler

Hos sekretariatet Det nye tv-signal forklarer leder Henrik Vejlgaard, at sekretariates opdrag er at sikre, at alle fortsat kan se de såkaldte must carry-kanaler: DR1, DR2 og TV 2. Og det kan man fortsat som analog kunde, understreger han. Derfor mener han ikke, at Det nye tv-signals informationskampagne skjuler noget.

Desuden, siger Henrik Vejlgaard, har Yousee først for nylig besluttet at give deres kunder gratis digitalt tv og derfor droppe nogle kanaler på det analoge sendenet.

- Vi har ikke kunnet oplyse om noget, som ingen vidste ville ske, skriver Henrik Vejlgaard til DR Nyheder.

 • Print
 • Del artiklen:

  Tag dr.dk Nyheder med dig

  Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

  Vis alle nyhedsbreve
  Vis alle nyhedsbreve
  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: